Linkuri accesibilitate

OMS se întrunește iar pe tema coronavirusului. 170 de morți în China


Spital din orașul Wuhan, epicentrul focarului
Spital din orașul Wuhan, epicentrul focarului

Comitetul de urgență pentru noul coronavirus a fost convocat pentru joi, din nou, de directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a decide dacă focarul reprezintă o urgență de sănătate publică de interes internațional. Autoritățile din China au anunțat că numărul deceselor a ajuns la 170 și sunt peste 7.700 de cazuri confirmate.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, întors din China, a convocat comitetul de urgență pentru ora 13.30, ora Genevei, un comunicat de presă al organizației precizând că scopul întâlnirii este să decidă dacă focarul de coronavirus constituie o situație de urgență în domeniul sănătății publice de interes internațional și ce recomandări ar trebui făcute pentru gestionarea acestuia.

Pe 24 ianuarie, Organizația Mondială a Sănătății a decis, după două zile de dezbateri și fără a avea unanimitate, că boala respiratorie provocată de noul coronavirus din China nu este încă o urgență de sănătate publică de interes internațional, avertizând însă că este o situație de urgență în China.

Potrivit Comisiei Naționale de Sănătate din China, numărul total de decese confirmate din cauza coronavirusului a urcat la 170, iar numărul pacienților infectați a crescut la 7.711, la finalul zilei de miercuri, potrivit Reuters.

Aproape toate decesele au avut loc în provincia centrală Hubei, unde se află aproximativ 60 de milioane de oameni.

Îmbolnăvirile cu coronavirus au depăși încă de miercuri dimineața, când erau menționate peste 5.974 de cazuri confirmate pe teritoriul Chinei, numărul de îmbolnăviri din timpul epidemiei SARS din 2003.

Atunci au existat 5.327 de cazuri confirmate în China continentală, cu 349 de decese, a transmis CNN.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a discutat pe 28 ianuarie, la Beijing, cu președintele Chinei, Xi Jinping, despre cum sunt gestionate focarele bolii respiratorii, precum și măsurile pentru înțelegerea virusului și limitarea transmiterii.

„Oprirea răspândirii acestui virus atât în China, cât și la nivel mondial este cea mai mare prioritate a OMS”, a spus Tedros, potrivit unui comunicat de presă al Organizației.

OMS va trimite experți internaționali în China „cât mai curând posibil” pentru a lucra cu omologii chinezi.

Potrivit OMS, sursa focarului nu este cunoscută încă, iar „înțelegerea actuală a bolii rămâne limitată”.

XS
SM
MD
LG