Linkuri accesibilitate

Opt persoane reținute de procurori după perchezițiile de la Primăria Capitalei


Imagine generică

Opt persoane au fost reținute miercuri seară de procurorii de la Sectorul 1 după perchezițiile care au avut loc în aceeași zi în mai multe locații din București și din județul Ilfov, inclusiv la Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează lucrări de construcții fără autorizație de construire sau de desființare din zona Bucureștii Noi - Chitila, din Sectorul 1.

Poliția Capitalei a anunțat în cursul zilei că polițiști de la Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară la adrese din București și din județul Ilfov, precum și mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane.

Dosarul vizează infracțiunile de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri, precizează Primăria Capitalei.

În urma percheziților făcute la Primăria Capitalei, polițiștii au ridicat documente de interes în cauză, telefoane mobile, medii de stocare precum și peste 52.000 de euro, 48.000 de lei și 4.300 de dolari. De asemenea, au fost reținute 8 persoane, anunță Poliția Capitalei.

Persoanele reținute urmează a fi prezentate magistraților cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de DGPMB - Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Audierile în acest caz se vor desfășura la sediul Serviciului Investigații Criminale al Poliției Sectorului 1.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG