Linkuri accesibilitate

Orașul din România în care cei care dau bani cerșetorilor sunt amendați


 Doar de la începutul acestui an, polițiștii din Baia Mare au aplicat peste 300 de sancțiuni celor care cerșesc pe străzi.
Doar de la începutul acestui an, polițiștii din Baia Mare au aplicat peste 300 de sancțiuni celor care cerșesc pe străzi.

Polițiștii au început să-i informeze pe locuitorii din Baia Mare că, de săptămâna viitoare, pot fi amendați cu până la 1.500 de lei dacă mai dau bani cerșetorilor, potrivit unei hotărâri a Consiliului Local.

Principalele bulevarde au fost împânzite de afișe, transmit stirileprotv.ro.

„Este o idee foarte bună. Dacă noi, oamenii în vârstă și cu probleme de sănătate muncim, să lucreze și ei. Eu nu încurajez asemenea lucruri. Altfel nu se oprește pentru că omul, din bunătatea lui, va da în continuare. Și dacă este lege, s-ar putea să prindă. Foarte bine, așa să se facă", spune o localnică, intervievată de ProTV.

Doar de la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat peste 300 de sancțiuni celor care cerșesc pe străzi.

Cum fenomenul nu poate fi oprit, autoritățile au decis să schimbe tactica.

„Cei care încurajează acest fenomen se expun riscului de a fi amendați. Vom aplica măsuri contravenționale, amenzi între 500 și 1.500 de lei. Nu mai trebuie să fie milostivi și să încurajeze acest fenomen”, a declarat Doru Dăncuș, primarul orașului Baia Mare.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI

XS
SM
MD
LG