Linkuri accesibilitate

Orban, către Cioloș: Să-și rezolve mai întâi problemele din alianță


Romania- Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban, președinte al PNL, a avut o replică acidă luni, la oferta coliderului USR PLUS, Dacian Cioloș, privind candidatul comun al Opoziției la Primăria Capitalei.

Alianța, spune Orban, ar trebui să-și rezolve mai întâi problemele interne și abia apoi ”să lanseze apeluri”, a fost replica lui Ludovic Orban la recomandarea lui Cioloș ca PNL să-și prezinte candidatul în spațiul public și nu ”la masa tocmelilor”.

„Noi avem propria procedură de desemnare a candidatului, fiecare are propria procedură de desemnare, întâi să-și rezolve problemele interne, după aia să lanseze apeluri”, a spus luni premierul Ludovic Orban, luni, după ședința Biroului Executiv al PNL, citat de Mediafax.

Președintele PLUS, Dacan Cioloș, a spus vineri, odată cu lansarea candidatului PLUS în cursa internă a alianței USR PLUS pentru Primăria Capitalei, că alianța va avea cu siguranță un candidat comun și că ambii candidați, atât Nicușor Dan (USR) cât și Vlad Voiculescu (PLUS), își fac publice intențiile și i-a cerut și PNL să facă același lucru prin candidatul său.

"Vom avea un candidat comun. Sperăm să găsim înțelepciunea și la celalalte partide care vor într-adevăr să reconstruiască România, să înțeleagă că ar trebui să avem un candidat comun. Dacă nu vom avea două tururi, turul de selecție îl organizăm noi, pentru că n-o să tot stăm să ne plângem că ne pică drobul de sare pe cap și nu putem să mai facem lucrurile mai bine. Vlad Voiculescu vă prezintă proiectele, viziunea și echipa. Nicușor Dan a vorbit și el despre ce vrea să facă. Sperăm să-i vedem și pe ceilalți. Dacă PNL vrea să aibă un candidat, haide să-l pună pe masa bucureștenilor, nu pe masa tocmelilor, să spună ce vrea să facă acel candidat", a declarat Dacian Cioloș, odată cu lansarea candidatului Vlad Voiculescu în cursa internă a alianței pentru Primăria Capitalei.

Ludovic Orban a anunțat luni că PNL își va desemna candidații la locale până pe 1 martie. El a spus că în cadrul sondajului intern, vor fi analizați și candidați din afara PNL.

Citește și:

Cine intră în cursa pentru Primăria Bucureștilor

PLUS lansează candidatul în București în toiul discuțiilor cu USR

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Campionatul mondial al câinilor de salvare
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:54 0:00
XS
SM
MD
LG