Linkuri accesibilitate

Orban, despre clasarea dată în dosarul 10 august: o decizie care m-a întristat


Premierul Ludovic Orban despre clasarea parțială a dosarului 10 august

Premierul Ludovic Orban a comentat vineri decizia procurilor DIICOT de a clasa o parte din dosarul 10 august, spunând că decizia acestor l-a întristat și că este contrară cu ceea ce s-a întâmplat pe 10 august 2018 la mitingul din Piața Victoriei.

”E o decizie care m-a întristat, contrară cu ce s-a întâmplat în Piață. Nu îmi cereți să dau ordine procurorilor șefi, să fac ce au făcut alții care au intrat cu bocancii în justiție. Decizia de a trece dosarul la DIICOT s-a luat în mandatul lui Tudorel Toader, când șeful DIICOT era Bănilă”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Dosarul „10 august” a fost clasat parțial de procurorii DIICOT care au anunțat declinarea unei părți din anchetă în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare.

Prin ordonanța din data de 26 iunie, procurorii DIICOT au dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii, în forma tentativei, a infracțiunii de acțiuni împotriva ordinii constituționale și declinarea competenței de efectuare a urmăririi penale pentru purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, constând în aceea că „în data de 10.08.2018, începând cu ora 18.00, cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din municipiul Bucureşti, au avut loc incidente violente în care au fost implicate forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române, în urma cărora a rezultat rănirea mai multor persoane”, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare.

DIICOT a mai dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii de către suspecții maior Cazan Laurențiu Valentin, comisar şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonel Cucoș Gheorghe Sebastian și colonel Sindile Ionuț-Cătălin a infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

„În vederea aprecierii incidenței în cauza ce a format obiectul dosarului nr. 7475/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a dispozițiilor art.335 Cod procedură penală, respectiv cu privire la extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participație improprie la lovire sau alte violențe (...) un exemplar al ordonanței a fost comunicat prim-procurorului acestei unități de parchet”, transmite DIICOT.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG