Linkuri accesibilitate

Orban despre Iordache: Următoarea majoritate parlamentară îl va schimba


Florin Iordache împreună cu președintele CCR, Valer Dorneanu

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Ludovic Orban spune că Florin Iordache poate să își caute de lucru, pentru că nu va sta mult timp la Consiliul Legislativ.

„Asta arată clar că PSD nu s-a schimbat deloc. E o poveste că i-a pus pe unii pe listă și i-a scos pe alții. PSD în substanța lui este același partid care dominat de baroni, în care baronii fac legea și care nu are capacitatea să se reformeze. Se bazează pe o demagogie deșănțată, pe o inducere sistematică în eroare a opiniei publice, pe o păcălire inclusiv a categoriilor de populație care încă mai votează cu ei”, a spus Orban.

Orban despre Iordache: Sper că CCR nu va sta în comenzile lui Valer Dorneanu
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00

Întrebat dacă a existat o strategie cu USR, Orban a răpuns că „noi l-am sprijinit pe candidatul lor la funcția de vicepreședinte și ne așteptam să fie susținut și candidatul pe care l-am susținut noi pentru funcția de președinte, fostul președinte al CCR”.

„Când te uiți acolo vezi că vicepreședintele din partea USR a fost votat și de parlamentarii PSD, e de domeniul evidenței, în timp ce candidatul propus de PNL a beneficiat de un număr de voturi egal cu numărul de parlamentari PNL prezenți în sală. Important e că și noi și cei de la USR PLUS am atacat la CCR hotărârea Parlamentului prin care a fost învestit”, a adăugat premierul.

„Următoarea majoritate îl va schimba, dar eu totuși mă gândesc că poate CCR nu va sta în comenzile date de prietenul lui Iordache, Valer Dorneanu”, a conchis Ludovic Orban.

XS
SM
MD
LG