Linkuri accesibilitate

Orban, despre scandalul provocat de Bădulescu: mitocănie. PSD, nu și Olguța Vasilescu, se distanțează


Nicușor Dan și Aurelian Bădulescu
Nicușor Dan și Aurelian Bădulescu

Premierul Ludovic Orban a catalogat ca „mitocănie și bădărănie” scandalul provocat de viceprimarul PSD al Capitalei, Aurelian Bădulescu, în timpul conferinței de presă pe care a susținut-o vineri Nicușor Dan, candidatul opoziției la Primăria Capitalei.

Cu excepția Olguței Vasilescu, PSD s-a distanțat de gestul lui Bădulescu.

„S-au descalificat. Firea l-a trimis pe Bădulescu acolo ca să împingă la un scandal, să împiedice exprimarea liberă, normală, civilizată a unui candidat la primărie. S-au descalificat, și-au dat foc la valiză. Prin această atitudine au arătat clar că nu le pasă de bucureșteni și că singurul lor obiectiv e să le la gioale acelora care spun adevărul din București și despre administrația catastofală a PSD în București”, a spus premierul Ludovic Orban, citat de Digi 24.

„Eu la asemenea mitocănie și bădărănie din partea reprezentanților PSD nu m-am așteptat, să boicotezi fiind în funcție, viceprimar, păi treaba ta e să rezolvi problemele cetățenilor, nu să boicotezi în cel mai golănesc mod posibil un cetățean care vrea să-și prezinte punctul de vedere”, a mai spus Ludovic Orban.

PSD, în schimb, se delimitează la nivel oficial de gestul făcut de Bădulescu.

„Nu comentăm acțiunile pe persoană fizică ale unora care nu reprezintă sub nicio formă acțiunile Partidului Social Democrat. Ne distanțăm clar de orice manifestare violentă, de orice act care depășește lupta de idei”, a răspuns Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, într-un răspuns oferit aceleiași televiziuni.

Nu la fel de distantă a rămas Olguța Vasilescu, fost ministru PSD al Muncii, care pune egal între gestul lui Bădulescu și protestele împotriva abuzurilor făcute de PSD la guvernare, încadrându-și replica în același registru de adresare cu cel folosit vineri de viceprimarul Capitalei.

„Ce e puișorilor? Ați uitat cum faceați când eram noi la guvernare? Cum țipați? Cum injurați? Cum vă tavăleați pe jos? Nu vă place de Bădulescu? E "prost crescut"? "Nu se face așa ceva"? Cereți respect? Păi o să primiți respect fix cât ați arătat și voi altora...”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

O conferință de presă organizată de Nicușor Dan a fost întreruptă de viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, care a vociferat pe tot parcursul conferinței în care Dan a încercat să facă un bilanț al celor 4 ani de mandat ai primarului PSD al Capitalei, Gabriela Firea.

Bădulescu a sosit cu un dulap pentru a pune în scenă o figură de stil potrivit căreia Nicușor Dan ar fi stat până acum „în dulap”.

În ciuda faptului că Dan i-a solicitat să păstreze distanța de doi metri, Bădulescu a venit în repetate rânduri lângă Nicușor Dan pentru a-l împiedica să-și susțină conferința de presă.

XS
SM
MD
LG