Linkuri accesibilitate

Exploziile de la Crevedia | Un singur pacient mai e internat în spitalele din București


Un singur rănit la Crevedia mai este internat în spitalele din România.

Ministerul Sănătății anunță că un singur pacient rănit în exploziile de la Crevedia mai este internat în spitalele din România. Dintre cei 12 pacienți trimiși în străinătate, vineri, încă un pacient a fost externat din spitalul din Bergen/Norvegia.

Pacientul din Norvegia a fost inițial la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi avea arsuri pe mai mult de 25% din suprafaţa corpului. El este acum externat. În România mai este internat doar un pacient care a suferit arsuri. În prezent, mai sunt 10 pacienți în spitalele din străinătate.

Din spitalele din România au fost externați până acum 40 de pacienți.

Din străinătate, primul pompier recuperat a fost externat pe 6 septembrie, atunci când a revenit în ţară din Austria. Este un pompier de 28 de ani din Bucureşti.

La scurt timp după producerea exploziilor de la Crevedia, România a cerut activarea Mecanismului european de protecţie civilă pentru transferul persoanelor rănite în exploziile de la Crevedia, în unităţi medicale din străinătate.

Guvernul a decis ca rudele pacienților răniți la la Crevedia să primească sprijin financiar pentru a le putea fi alături răniţilor pe perioada spitalizării, potrivit deciziilor stabilite în şedinţa de Guvern din 31 august 2023.

58 de persoane, majoritatea pompieri, au fost rănite în dubla explozie produsă pe 26 august, la staţia GPL din Crevedia. Cinci persoane au decedat în urma rănilor produse de explozii.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG