Linkuri accesibilitate

Parlamentul Republicii Moldova condamnă invazia rusească în Ucraina


Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, cu votul a 55 de deputați de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la guvernare, o declarație prin care condamnă brutalitatea războiului de agresiune dus de Federația Rusă în Ucraina, transmite Radio Europa Liberă Moldova.

Deputații constată că Federația Rusă poartă un război de agresiune ilegal, neprovocat și nejustificat împotriva Ucrainei.

Potrivit documentului, invazia rusească în Ucraina reprezintă crimă de război și o încălcare flagrantă şi gravă a principiilor dreptului internaţional şi a angajamentelor internaţionale asumate de Federația Rusă.

Parlamentarii solicită Rusiei să înceteze imediat activitățile militare în Ucraina și să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare de pe întreg teritoriul recunoscut la nivel internațional al Ucrainei.

În același timp, autoritățile de la Chișinău susțin eforturile comunității statelor democratice de a institui un tribunal special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei și își confirmă disponibilitatea de a ajuta ucrainenii caută refugiu din cauza războiului.

XS
SM
MD
LG