Linkuri accesibilitate

Percheziții în Argeș, după moartea unui bărbat internat într-un azil. Nu ar fi primit asistență medicală


Polițiștii și procurorii din Argeș au făcut miercuri dimineață, mai multe percheziții în Pitești, Curtea de Argeș, Ștefănești și Albota, după ce un bărbat internat într-un azil a murit. Suspiciunea anchetatorilor este că bărbatul nu a primit asistența medicală de urgență pe care a solicitat-o.

Cele patru percheziții au vizat sedii sau puncte de lucru ale unor persoane juridice, dar și locuințe ale unor persoane fizice, arată un comunicat al Poliției Argeș.

Persoanele sunt „cercetate într-un dosar penal privind inacțiune în asigurarea îngrijirilor medicale și igienei unei persoane internate într-un azil de bătrâni, respectiv omisiuni în solicitarea intervenției medicale de urgență, fapt ce ar fi condus la decesul unui bărbat, cu mobilitate limitată, în vârstă de 56 ani, din Pitești”, arată documentul

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate documente și calculatoare. De asemenea, a fost dispus transportul la spital pentru trei persoane. Două persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, mai transmite Poliția Argeș.

La activitățile de percheziție au participat peste 30 de polițiști din Argeș din structurile de investigații criminale, ordine publică, de investigare a criminalității economice, criminalistică, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.

Cercetările continuă pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință, mai arată comunicatul Poliției Argeș.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG