Linkuri accesibilitate

Percheziţii la Complexul Energetic Valea Jiului. Vizați, directorul general şi mai mulți angajaţi


Un miner iese din tură la mina de cărbune Lonea din Petrila, România, unul dintre orașele miniere de cărbune situat în zona montană a Vării Jiului - 24 noiembrie 2020.
Un miner iese din tură la mina de cărbune Lonea din Petrila, România, unul dintre orașele miniere de cărbune situat în zona montană a Vării Jiului - 24 noiembrie 2020.

Procurorii Antimafia au făcut miercuri percheziţii la Complexul Energetic Valea Jiului. Vizați sunt: directorul general Eusebiu Bebi Durbacă şi mai mulți angajaţi.

Joi, Consiliul de Administraţie al complexului energetic a cerut explicații ministerului de resort, pentru a putea decide o eventuală demitere a directorului general Eusebiu Bebi Durbacă, iar ministrul Sebastian Burduja a anunțat joi că a trimis Corpul de control pentru a verifica angajările din perioada 2023-2024, scrie News.ro.

Serviciul teritorial din Hunedoara al DIICOT a percheziționat miercuri sediile Societăţii Complexul Energetic Valea Jiului SA, societate cu capital integral de stat.

Pe 04 iulie, Consiliul de Administraţie a cerut DIICOT Hunedoara detalii cu privire la „obiectul dosarului penal, calitatea procesuală a directorului general Eusebiu-Bebi Durbaca, precum şi orice alte informaţii relevante în dosarul penal pentru a decide dacă există motive să-l revoce sau nu pe directorul general, transmite Ministerul Energiei.

Sebastian Burduja a trimis Corpul de control al ministrului Energiei pentru „investigarea modalităţii în care s-au efectuat angajările în perioada 2023-2024, a modalităţii în care s-au efectuat pontajele angajaţilor, modalitatea în care se iau conediile medicale la nivelul societăţii, modalitatea executării ajutorului de stat reglementat prin OUG nr. 129/2023, precum şi alte aspecte relevante”, arată sursa citată.

Ministerul condus de Burduja transmite că va pune la dispoziţia organelor de cercetare penală toate documentele necesare. „Ne dorim ca toţi cei care au greşit, dacă sunt găsiţi vinovaţi, să răspundă exemplar pentru faptele lor. Şi aşa va fi” a declarat ministrul Sebastian Burduja.

El a spus că va publica rezultatele controlului şi va dispune, prin Adunarea Generală, toate „măsurile de redresare care se impun”.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG