Linkuri accesibilitate

Grupare suspectă de fraude imobiliare de proporții, anchetată în Capitală. Au avut loc 35 de percheziții în București și Ilfov


Gruparea ar fi falsificat hotărâri judecătorești care atestau că presupușii proprietari ar fi deținut imobilele care se aflau, de fapt, în patrimoniul Primăriei Generale a Municipiului București. (imagine generică)

35 de percheziții au avut loc, miercuri, în București și în județul Ilfov, pentru a cerceta un grup care ar fi pus la cale „un circuit imobiliar fraudulos”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul General.

Gruparea ar activa încă din 2018 pe raza Capitalei, spun procurorii, și ar fi făcut mai multe tranzacții de vânzare-cumpărare, în total 28 de imobile-terenuri aflate în patrimoniul Primăriei București, folosindu-se de hotărâri judecătorești falsificate, potrivit PÎCCJ.

Aceste documente false atestau că pretinșii proprietari ai imobilelor le-ar fi dobândit în baza uzucapiunii (prescripția achizițiilor, n.r.) de 30 de ani.

În baza documentelor false, imobilele ar fi fost intabulate fraudulos și vândute către mai mulți intermediari care le-au vândut, la rândul lor, mai departe.

Pe două dintre terenuri sunt edificate în prezent ansambluri rezidențiale, conform PÎCCJ.

Procurorii anchetează infracțiuni de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.

Potrivit unor surse judiciare, printre cei vizați în dosar se află și fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care a construit un bloc pe un teren obținut fraudulos.

Despre acest caz Europa Liberă a relatat, pe larg, în urmă cu doi ani.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG