Linkuri accesibilitate

Cazul Alfred Bulai. Percheziții la SNSPA. Decanul SNSPA, audiat ca martor


Sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.
Sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 fac mai multe percheziţii în dosarul în care mai multe studente îl acuză pe profesorul Alfred Bulai de hărţuire sexuală. Decanul SNSPA, audiat ca martor în cazul Bulai.

Actualizare 18:40 - Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice de la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA), Cristian Pîrvulescu, a fost audiat marţi după amiază în calitate de martor în dosarul care îl privește pe profesorul Alfred Bulai.

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, Cristian Pîrvulescu, a declarat marţi că a fost „şocat" de ce a aflat în timpul discuţiilor cu procurorii despre cazul sociologului Alfred Bulai, spunând că a aflat de la anchetatori că o studentă a fost înfometată în timpul unui curs de practică.

„De exemplu, nu ştiam că una dintre studentele noastre a fost înfometată în timpul practicii şi că a avut nevoie de asistenţă medicală şi alte chestiuni de genul acesta pe care domnul procuror mi le-a descris în momentul în care am avut discuţia”.

El a spus că sunt o serie de „lucruri pe care noi nu le cunoşteam despre modul în care se desfăşura practica”, care era singurul stagiu de practică de la facultate pentru care nu se găsesc rapoartele.

„Nu a existat o transmitere a atribuţiilor şi a arhivelor. Noi credem că le vom putea recupera pe toate”, a declarat Cristian Pîrvulescu, citat de Agerpres, la ieşirea din sediul Parchetului.

El a mai spus că ancheta procurorilor se concentrează pe ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani și că Bulari era însoțit de asistenții săi, audiați și recent.

Întrebat dacă a mai aflat despre astfel de „experimente", Cristian Pîrvulescu a spus: "Asta este ceea ce m-a şocat la sfârşitul întâlnirii, discuţiei. Mi-e greu să vă spun acum. Am aflat multe lucruri, dar încetul cu încetul poate o să aveţi şi dumneavoastră acces la documente, când vor fi publice. O să aflaţi mai multe".

Știrea inițială

Marți dimineața, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au făcut mai multe percheziţii în dosarul în care mai multe studente îl acuză pe profesorul Alfred Bulai de hărţuire sexuală.

Cercetările au fost la sediile SNSPA de pe bulevardul Expoziției și de strada Povernei din București, precum și la centrul de conferințe de pe strada Bacaloglu, arată un comunicat al Poliției Capitalei.

„Având în vedere sesizarea din oficiu întocmită la nivelul Secției 2 Politie, în care procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, fapte care ar fi fost comise de către un bărbat, în vârstă de 61 de ani, cadru didactic al unei universități din Capitală, în această dimineață sunt puse în executare trei mandate de percheziție, la trei adrese din Municipiul București”, precizează comunicatul.

În articolul Maestrul manipulării: „Dezbracă-te să-mi arăți că ai încredere în tine”, Snoop.ro a publicat la sfârșitul lunii iulie mărturiile mai multor studente care spuneau că profesorul Alfred Bulai le-a intimidat și agresat sexual.

Studentele susțin că profesorul le cerea să se dezbrace în fața lui, în practică, în camera unde era cazat.

Una dintre studente a declarat că a fost diagnosticată cu tulburare de stres post-traumatic (PTSD), că urmează tratament medicamentos și face terapie pentru atacurile de panică care continuă, în urma acestei întâmplări.

Contactat de Snoop, Bulai a negat că ar fi cerut vreodată vreunei studente să se dezbrace în timpul acestor întâlniri individuale.

La începutul lunii august, Școala Națională de Științe Politice și Administrative (SNSPA) a anunțat că a încheiat contractul de muncă al profesorului Alfred Bulai.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG