Linkuri accesibilitate

Din lipsa vaccinului, peste 66.000 de persoane cu vârsta sub 65 de ani vor fi reprogramte din 16 februarie


Peste
Peste

Peste 66.000 de persoane cu vârsta sub 65 de ani care se programaseră pentru prima doză de vaccin începând cu 30 ianuarie vor fi reprogramate din 16 februrie, anunță Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV).

Măsura a fost luată din cauza diminuarea cantităților de vaccin livrate de Pfizer,
și din cauză că nu este sigur câte doze de vaccin va trimit compania Moderna pentru lunile februarie și martie.

„Precizăm că această companie farmaceutică( n.r.Moderna) a anunțat, astăzi, livrarea la data de 5 februarie, a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), însă a oferit asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior”, potrivit CNCAV.

Asfel, CNCAV arată că face reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale.

Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. Totodată, noile date vor fi comunicate și telefonic. Facem precizarea că această situație este una temporară, până la data de 15 februarie”, arată o informare CNCAV.

Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea inițială.

CNCAV anunță că va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost.

La începutul săptămânii, CNCAV a mai reprogramat alte 35.000 de persoane din categoria lucrătorilor esențiali care trebuiau vaccinați cu prima doză din 28 ianuarie, dar vor primi vaccinul începând cu 8 februarie.

Citiți și: Valeriu Gheorghiță: 35.000 de persoane vor fi reprogramate la vaccin, cu o întârziere de 10 zile

XS
SM
MD
LG