Linkuri accesibilitate

Peste un milion de decese la nouă luni de la apariția coronavirusului


Pandemia de coronavirus a depășit pragul de un milion de decese la circa nouă luni de când virusul a început să devină cunoscut. Primele cazuri de coronavirus au apărut la finalul lui 2019 în China, iar Beijingul a anunțat abia la 31 decembrie 2019 existența unei gripe atipice pe teritoriul său.

Epidemiile sunt în creștere în Europa, Orientul Mijlociu și Asia, în special în India, care a înregistrat duminică 9 milioane de cazuri.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat recent că numărul deceselor ar putea crește la 2 milioane înainte ca un vaccin să fie disponibil.

La nivel global, săptămâna 13 - 19 aprilie a fost cea mai mortală perioadă din pandemie, cu peste 7.400 de decese înregistrate în fiecare zi.

Cu peste 200.000, Statele Unite au cel mai mare număr oficial de morți până în prezent, urmate de Brazilia cu peste 138.000.

Inițial cel mai grav focar, Asia a înregistrat o creștere treptată a cazurilor din aprilie și a înregistrat în mod regulat peste 1.000 de decese pe zi începând cu 20 iulie.

India este cea mai afectată țară, cu peste 1.100 de decese pe zi săptămâna trecută și o mortalitate totală totală în jur de 90.000.

Epidemiile se accelerează în mai multe țări europene, inclusiv în Franța, cu 20% mai multe cazuri noi și cu 28% mai multe decese decât săptămâna precedentă.

La nivel global, curba mortalității s-a aplatizat de la începutul lunii iunie, cu aproximativ 5.000 de decese pe zi.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG