Linkuri accesibilitate

O nouă lovitură pentru criptomonede | Marea Britanie oprește activitatea platformei Binance


FCA, autoritatea financiară britanică, a obligat firma de servicii criptomonetare, Binance, să înceteze serviciile de tranzacție cu criptomonede adresate publicului britanic.
FCA, autoritatea financiară britanică, a obligat firma de servicii criptomonetare, Binance, să înceteze serviciile de tranzacție cu criptomonede adresate publicului britanic.

Autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie (FCA) a decis că cea mai mare platformă de schimb cripto-valutar din lume va trebui să își înceteze serviciile financiare oferite consumatorilor britanici până pe 30 iunie.

Conform autorității financiare britanice, Binance Markets trebuie să îndepărteze până miercuri seara, 30 iunie, orice formă de publicitate și promovare a serviciilor sale financiare. Platforma trebuie, de asemenea, să anunțe pe site-ul ei, dar și pe platformele sale de social media, că nu va mai putea opera pe teritoriul britanic.

Anunțul vine în contextul în care mai multe agenții naționale încearcă să reglementeze piața criptomonedelor pentru a adresa suspiciunile cu privire la potențialul rol al acestora în a facilita frauda bancară, spălarea de bani, dar și protecțiile reduse oferite de aceasta consumatorilor.

„Binance Markets Limited (BML) nu îi mai este permisă să conducă niciun fel de activitate reglementată pe teritoriul britanic”, a declarat FCA.

Interdicția impusă de autoritatea financiară britanică se extinde, de asemenea, și restului entităților din grupul Binance.

Conform FCA, „nicio altă entitate din Grupul Binance nu mai deține vreo formă de autorizare, înregistrare sau licență în Marea Britanie pentru desfășurarea activităților reglementate conform legii”.

Un purtător de cuvânt pentru Binance a postat pe Twitter că restricțiile impuse de FCA asupra (BML) nu afectează serviciile oferite pe Binance.com, site-ul pe care funcționează serviciile per se, întrucât BML este o entitate legală separată.

Marea Britanie le-a cerut în ianuarie firmelor ce se ocupă de servicii criptomonetare să se înregistreze cu autoritatea financară din Regat. Acest lucru i-ar fi permis autorității să monitorizeze respectarea legilor britanice ce previn spălarea de bani și finanțarea terorismului înainte de a putea deschide o afacere.

Până la începutul lunii iunie, doar 5 firme de servicii criptomonetare îndeplineau criteriile impuse de autoritatea financiară britanică, în timp ce 90 funcționau pe baza unui permis temporar. Alte 51 își retrăseseră până la acea dată cererile de înregistrare pe piața britanică a criptomonedelor întrucât nu îndeplineau condițiile cerute de aceasta.

Binance este cel unul dintre cei mai mari operatori de pe piața criptomonedelor și oferă clienților și investitorilor servicii precum tranzacționarea cu zeci de monede digitale.

Odată cu încetarea serviciilor criptomonetare ale Binance in Regat, britanicii vor putea în continuare să utilizeze serviciile acesteia în alte jurisdicții.

În Marea Britanie, comerțul în criptomonede nu este direct reglementat de către stat. În schimb, serviciile care oferă posibilitatea de comercializare a criptomonedelor necesită autorizație din partea acestuia.

  • 16x9 Image

    Sorin Dojan

    Absolvent in Drept la Universitatea Queen Mary din Londra, a ales jurnalismul din pasiune pentru oameni si povestile lor de viata. Anterior, a lucrat ca Editor Asistent la diferite publicatii academice, precum Queen Mary Human Rights Review si Women's History Review.

XS
SM
MD
LG