Linkuri accesibilitate

PMP s-a decis: merge cu Băsescu la primăria București. A început să strângă semnături


Traian Băsescu va candida la primăria Capitalei

Într-un mesaj publicat pe Facebook, președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat că partidul a început să strângă semnături pentru candidatura lui Traian Băsescu la primăria Capitalei.

”În atenția tuturor colegilor și susținătorilor PMP! Vă invităm să ne susțineți în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului București! Cu Băsescu înainte! Toți pentru București!”, scrie Eugen Tomac.

După eșecul negocierilor cu PNL și USR-PLUS, numele fostului președinte Traian Băsescu a fost vehiculat cu insistență pentru primăria București. De altfel, într-o declarație în exclusivitate pentru Europa liberă, Eugen Tomac a anunțat această posibilitate.

Liderul PMP a arătat că participarea lui Traian Băsescu în competiție va mobiliza electoratul și că este posibil ca partidul să obțină cel puțin 7% din voturi la aceste alegeri. Argumentul său este că la alegerile europarlamentare și la cele prezidențiale, care au avut loc anul trecut, PMP a obținut rezultate care depășeau pragul de 5%.

Traian Băsescu a acuzat URS pentru eșecul discuțiilor și a spus că vrea să dea o ”lecție” acestui partid și că PMP nu se va lăsa ”batjocorit”.

„Da, sunt hotărât să intru în competeţie dacă PNL şi USR vor considera că pot să batjocorească PMP. Adică să ne spună: votaţi-l pe Nicuşor, dar noi nu discutăm cu voi. Şi responsabilitatea dacă Firea va rămâne primar general va fi a lor (...) Pot să spună (că PMP rupe din voturile lui Nicușor Dan - n.r.), eu am întâlnit multe porcării. Eu le spun public ce le-am mai spus: faceţi alianţă politică sau electorală care să concentreze toată dreapta, cu Nicuşor candidat, cu liste comune, că e singura soluţie să o scoatem pe Firea din fotoliul de la Cişimgiu. Dacă nu ne acceptă, mă văd fără obligaţia înţelegerii. Nu voi fi lacheu. Cum e posibil să spui unui partid, fie el şi mai mic, dar care are 10%, procent probat la europarlamentare, tu îmi susţii candidatul, dar eu nu vreau să te primesc pe liste”, a spus fostul lider al PMP la Adevărul live.

Mai mult, în diverse emisiuni TV din acest week-end a acreditat ideea că Nicușor Dan va pierde oricum alegerile în fața Gabrielei Firea, citând în acest sens un sondaj Curs care îl dă pe Dan pe poziția a doua în orice variantă.

Eugen Tomac a accentuat spusele fostului președinte, declarând că dacă Nicușor Dan va pierde ”nu va fi vina PMP, ci a USR”.

De fapt, spun surse politice, nu s-a ajuns la un acord din cauza lui Mihail Neamțu, la care PMP nu a vrut să renunțe.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG