Linkuri accesibilitate

Rusia prelungește detenția suspecților atacului de la sala de concerte din Moscova


Cetățeni din Tadjikistan, suspecți în atacul asupra „Crocus City Hall”, Moscova, Tribunalul Basmanny, 16 mai 2024
Cetățeni din Tadjikistan, suspecți în atacul asupra „Crocus City Hall”, Moscova, Tribunalul Basmanny, 16 mai 2024

Tribunalul Basmanni din Moscova a prelungit până pe 22 noiembrie arestarea a patru inculpați în cazul atacului terorist de la sala de concerte Crocus din Krasnogorsk, din martie.

Cei patru inculpați, a căror arestare a fost prelungită, sunt numiți autorii atacului. Ei sunt Muhammadsobir Faizov, Murodali Rachabalizoda, Shamsidin Fariduni și Dalerdzhon Mirzoev. Primii trei au fost inculpați suplimentar vineri pentru participare la o organizație teroristă.

Audierea din 16 august a avut loc cu ușile închise. Toți cei patru inculpați sunt cetățeni tadjici. Aceștia au fost aduși în instanță în haine de deținut și legați la mâini și la picioare, potrivit Interfax.

În total, sunt 12 inculpați în acest caz, inclusiv cei care, potrivit anchetei, au pus la dispoziția autorilor atacului terorist locuințe, mijloace de transport și de comunicare. În total, mai mult de 20 de persoane au fost reținute în cazul atacului terorist din „Crocus”, se notează în publicația RBC.

Atacul terorist de la „Crocus” a avut loc pe 22 martie 2024, când un grup înarmat a pătruns în sala de concerte din apropierea Moscovei și a început să tragă în oameni. Atacatorii au incendiat clădirea și au fugit. 145 de persoane, inclusiv șase copii, au fost ucise și alte 550 - rănite.


Membri ai Stat Islamic Khorasan, o celulă afgană a grupării Stat Islamic, recunoscută ca organizație teroristă și interzisă în Rusia, au revendicat atacul.


Autoritățile ruse au declarat că Ucraina ar putea fi implicată în atacul terorist de la sala de concerte. Kievul a negat categoric acest lucru.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG