Linkuri accesibilitate

Premierul Cîțu merge în Parlament pentru a da explicații privind bugetul pe 2021


Premierul Cîțu a acceptat invitația de a vorbi în Camera Deputaților despre bugetul pe 2021
Premierul Cîțu a acceptat invitația de a vorbi în Camera Deputaților despre bugetul pe 2021

Premierul Florin Cîţu va participa luni în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”. Tema dezbaterii va fi bugetul României pe 2021.

Participarea premierului la dezbatere vine în urma unei invitații lansate de grupul parlamentar al PSD.

Dezbaterea va începe la ora 17,00 şi tema propusă de PSD este: „Bugetul tăierilor: moartea economică a României”.

Decizia Biroului permanent a fost luată după consultarea premierului, a anunţat pe 15 februarie preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

S-a hotărât la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, după consultarea domnului prim-ministru Florin Cîţu, prezenţa domnului prim-ministru lunea viitoare, de la ora 17,00, în cadrul procedurii ‘Ora prim-ministrului’, procedură care a fost iniţiată de grupul parlamentar al PSD”, a declarat la acea dată Ludovic Orban.

Proiectul legii bugetului de stat pe 2021, lansat pe 11 februarie în dezbatere publică, este configurat pe o creştere economică de 4,3%.

Potrivit proiectului, care a fost publicat de site-ul Ministerului Finanţelor, veniturile sunt în sumă de 174,102 miliarde de lei, iar cheltuielile de 318,456 miliarde de lei credite de angajament şi 261,451 miliarde de lei credite bugetare, cu un deficit de 87.349,7 milioane de lei, mai scrie Agerpres.

Deficitul bugetului general consolidat este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut în acest an, în condiţiile unor venituri reprezentând 32,67% din PIB şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, potrivit proiectului.

XS
SM
MD
LG