Linkuri accesibilitate

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit pe Andrei Baciu preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate


Andrei Baciu a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.
Andrei Baciu a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Fostul secretar de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a fost numit preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Decizia premierului Marcel Ciolacu a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial. Casa Națională de Asigurări de Sănătate se află în subordinea Guvernului, nu a Ministerului Sănătății, astfel că numirea se face de către premier.

Decizia numirii lui Andrei Baciu vine după ce premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, în 3 august, ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, să gândească „schimbări profunde” la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

„Vă solicit să începem săm facem schimbări profunde şi la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate”, i-a cerut atunci Marcel Ciolacu lui Alexandru Rafila.

Premierul crede că „este nevoie de o structură nouă şi, mai ales de un nou mod de lucru, bazat pe eficienţă şi responsabilitate faţă de banii contribuabililor”.

În 4 august, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirma că a făcut propunerea ca Andrei Baciu să preia funcţia de preşedinte al CNAS.

Andrei Baciu este membru al PNL și a fost vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) şi ulterior a preluat interimar preşedinţia acestui organism după eliberarea din funcţie a coordonatorului Valeriu Gheorghiţă.

În urma numirii, Andrei Baciu a scris pe Facebook că a ales „să pășească pe un alt drum”. „Cred cu tărie că putem crea un mediu mai sănătos, mai uman pentru toţi pacienţii din România, a spus Baciu într-o postare.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG