Linkuri accesibilitate

Premierul rus Mihail Mișustin, diagnosticat cu coronavirus


Premierul rus Mihai Mișustin, în timpul videoconferinței cu membrii guvernului
Premierul rus Mihai Mișustin, în timpul videoconferinței cu membrii guvernului

Premierul rus Mihail Mișustin a fost diagnosticat cu coronavirus.

Anunțul a fost făcut chiar de el în timpul unei întâlniri video cu președintele rus Vladimir Putin, difuzate joi pe canalul național de televiziune, transmite The Moscow Times.

Mișustin, 54 de ani, care a fost numit premier în ianuarie, a jucat un rol principal în răspunsul dat de Rusia pandemiei de coronavirus.

Aflat în autoizolare, Mișustin s-a retras temporar din activitatea sa de prim-ministru. Putin a semnat, deja, decretul de numire a prim-vicepremierului Andrei Belușov în funcția de prim-ministru interimar.

„Trebuie să respect autoizolarea și să urmez recomandările medicilor. Acest lucru este necesar ca să-mi protejez colegii", i-a spus Mișustin lui Putin, promițând să fie în contact constant „cu privire la toate problemele importante".

În timpul întâlnirii televizate, Putin a spus că ceea ce s-a întâmplat cu Mișustin i s-ar putea întâmpla oricui. Putin i-a spus apoi lui Mișustin să-l sune de la spital.

Mai târziu, Mișustin a declarat pentru o publicație rusească de afaceri că are febră mare.

Toți cei care au avut contact față în față cu Mișustin în ultimele săptămâni vor fi izolați și testați pentru coronavirus, le-a declarat reporterilor secretarul său de presă.

Diagnosticul lui Mishustin vine în condițiile Rusia a înregistrat până acum 106.498 de cazuri de infectare şi 1.073 de decese legate de COVID-19.

Putin a început să lucreze de la distanță încă de la începutul lunii aprilie, la o săptămână după ce a vizitat principalul spital din Rusia de coronavirus, din Moscova, al cărui medic șef a fost diagnosticat pozitiv cu virusul mortal la scurt timp de la vizita președintelui.

Conform unui investigații de presă publicate în această săptămână de Proekt.media, membrii cabinetului - inclusiv personalul care are contact direct cu Mișustin - sunt testați regulat pentru Covid-19. Alți angajați trebuie să poarte măști de protecție.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG