Linkuri accesibilitate

Președintele Iohannis convoacă o ședință pentru măsurile Covid


Romania, Klaus Iohannis și Ludovic Orban, în ședința de guvern în care s-au anunțat noile măsuri Covid

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință la Palatul Cotroceni cu specialiști în medicină și oficialii cu putere de decizie pe această temă pentru a fi discutate măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

La ședința programată pentru ora 15, vor luat parte premierul Ludovic Orban; Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă; Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat; Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, general dr. Ionel Paul Oprea; Directorul General al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea; Directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol; reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila; Șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general dr. Dragoș Marian Popescu; Directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan; Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra.

Ședința vine după ce luni au intrat în vigoarea o serie de măsuri implementate în scopul de a limita răspândirea virusului: interzicerea deplasărilor pe timp de noapte, închiderea magazinelor la ora 21, închiderea piețelor agroalimentare din spații închise sau trecerea la muncă de la domiciliu.

Noile măsuri au intrat în vigoare după ce România a depășit și 10.000 de cazuri zilnice de infectare, iar numărul persoanelor internate pe secțiile de terapie intensivă a trecut de 1.000 ceea ce riscă să ducă la un colaps al sistemului medical.

Măsurile au fost adoptate pe o perioadă de 30 de zile și vor fi modificate în funcție de evoluția epidemiologică.

În plus, guvernul se pregătește să emită o nouă decizie pentru prelungirea stării de alertă care va expira în această săptămână. Executivul va prelungi cu încă 30 de zile, dar în hotărârea de guvern de prelungire se pot introduce noi măsuri.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG