Linkuri accesibilitate

Președintele Iohannis, ședință de lucru cu premierul și mai mulți miniștri


Klaus Iohannis, alături de premierul Ludovic Orban
Klaus Iohannis, alături de premierul Ludovic Orban

Președintele Iohannis a convocat, luni, o nouă ședință de lucru alături de premierul Orban și mai mulți miniștri privind gestionarea pandemiei de coronavius.

Conform agendei președintelui, ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, este programată pentru ora 12:30.

Președintele a mai avut multiple ședințe similare cu miniștrii și în urmă cu o săptămână.

Ședința de luni vine în contextul în care România se pregătește să intre în scenariul 4 de intervenție privind coronavirusul, scenariu care se va declanșa odată cu trecerea de 2.000 de cazuri.

Ministrul Afacerilor Interne, care este comandatul privind intervenția urgenței conform stării de urgență, a emis, duminică seară, ordonanța militară numărul 4. Prin document se clarifică orele la care pot ieși persoanele de peste 65 și de ani, dar precizează și plafonarea prețurile la utilități, de noi măsuri pentru susținerea activității transportatorilor plus înăsprirea pedepselor pentru persoanele care nu respectă izolarea sau carantinarea - și care vor trebui să suporte costul unei carantine suplimentare de 14 zile.

Potrivit bilanțului anunțat de Raed Arafat, în declarația de presă de duminică seară, în România sunt au fost confirmate 1.815 cazuri de coronavirus, vindecați sunt 206 persoane, 770 sunt internați, iar numărul deceselor a ajuns la 43.

XS
SM
MD
LG