Linkuri accesibilitate

Președintele Iohannis și guvernul prezintă azi programul de relansare economică


Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Guvernul va anunțat astăzi programul de relansare economică a României după criza generată de pandemia de coronavirus, în cadrul unui eveniment alături de Klaus Iohannis. Potrivit Administrației Prezidențiale, evenimentul va avea loc de la ora 18.00, la Clubul Diplomaților, care este situat în cartierul Băneasa.

Prezentarea programului economic va avea loc miercuri, alături de președintele României, cu care am colaborat foarte apropiat. După prezentarea programului economic, obiectivul nostru este în maxim o lună să adoptăm toate actele normative necesare pentru implemntarea măsurilor din program”, a precizat, luni, Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Social-democrații au acuzat, marți, că președintele Klaus Iohannis și PNL fac din planul relansării economice a țării „o sindrofie într-un restaurant de lux” și că „șomajul erupe, nivelul de trai suferă, dar liberalii mai trag un chef la un club de fițe”.

Iohannis și liberalii fac din planul relansării economice a țării o sindrofie într-un restaurant de lux. La asta sunt chiar experți! PNL își lansează un program electoral care nu salvează pe nimeni din cei care chiar suferă în economia românească”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democrații susțin că amânarea măsurilor de relaxare din 1 iulie „chiar îngroapă definitiv” turismul și industria HORECA.

IMM Invest a fost croit strâmb, 60.000 de firme de subzistenţă nu au primit ajutor, fiind respinse din start de bănci. S-au întors 2 milioane de români în țară, noi deja având 470 de mii de locuri de muncă distruse și 140 de mii de contracte suspendate în nici 100 de zile. Șomajul erupe, nivelul de trai suferă, dar liberalii mai trag un chef la un club de fițe. #Klaustrofobia sufocă economia”, se mai arată în postarea PSD.

Tot miercuri va fi și o ședință de analiză a măsurilor luate în contextul pandemiei de coronavirus.

Miercuri voi convoca toți miniștri și toate instituțiile care au atribuții de control pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu sau respectat regulile și există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli”, a declarat Ludovic Orban.

A patra etapă a măsurilor de relaxare a fost amânată de grupul tehnico-științific, din cauza creșterii numărului zilnic de cazuri de COVID-19 și a numărului pacienților internați la terapie intensivă, a anunțat luni ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Guvernul se reuneşte miercuri în şedinţă, pe ordinea de zi figurând, între altele, un proiect de ordonanţă de urgenţă referitor la reducerea vârstei de pensionare pentru unele categorii de persoane.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG