Linkuri accesibilitate

Președintele Iohannis, videoconferințe la nivel național și european pe tema coronavirusului


Președintele Iohannis va participa la videoconferința Consiliului European
Președintele Iohannis va participa la videoconferința Consiliului European

Măsurile de luptă împotriva extinderii pandemiei de coronavirus vor fi discutate, marți, de către președintele Iohannis atât la nivel național, cât și pe plan european.

Conform agendei oficiale, Klaus Iohannis are programate două videoconferințe pe tema pandemiei. Prima a fost stabilită pentru ora 15:00 și va fi alături de premierul Orban și miniștrii responsabili în gestionarea intervenției privind coronavirusul.

Cea de a doua reprezintă o videoconferință a membrilor Consiliului European privind gestionarea pandemiei care a produs un număr însemnat de victime la nivel european.

Videoconferințele vin la o zi după ce Klaus Iohannis a semnat decretul prin care instituie stare de urgență în România pentru 30 de zile. Decretul urmează să fie votat joi în Parlament.

Prin decretul privind starea de urgență se permit achizițiile de materiale sanitare și medicamente, angajări fără concurs la Ministerul de Interne, care preia coordonarea deciziilor, sau la Ministerul Sănătății, pentru mărirea numărului de oameni disponibili pentru combaterea virusului.

Doar când se situația se agravează, se vor putea închide granițele și vor fi restricții de circulație rutieră, feroviară, navală și aeriană. România nu se află în acest scenariu la acest moment.

XS
SM
MD
LG