Linkuri accesibilitate

Președintele Klaus Iohannis, discuții cu Ludovic Orban și Florin Cîțu privind gestionarea epidemiei de coronavirus


Klaus Iohannis va discuta cu Ludovic Orban și Florin Cîțu despre gestionarea epidemieri de coronavirus
Klaus Iohannis va discuta cu Ludovic Orban și Florin Cîțu despre gestionarea epidemieri de coronavirus

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, de la ora 11:00, cu premierul interimar Ludovic Orban și prim-ministrul desemnat Florin Cîțu la Palatul Cotroceni pentru a discuta gestionarea situației din România privind epidemia de coronavirus.

"Protejarea cetăţenilor europeni este prioritatea zero şi am discutat măsurile necesare care se impun în situaţia actuală. Cu toţii suntem de acord că este absolut necesar să ne coordonăm eforturile pentru combaterea efectelor infecţiei cu coronavirus. Doar prin luarea unor măsuri comune, care să contribuie la oprirea răspândirii virusului, vom reuşi să gestionăm eficient această criză. Şi numai împreună vom reuşi să prevenim efecte grave asupra economiilor europene. În acest sens şi pentru a discuta aceste chestiuni, am convocat deja pentru mâine, la ora 11,00, o discuţie cu premierul şi ministrul Finanţelor Publice", a anunțat președintele, marți seară, după o videoconferinţa cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

În România au fost înregistrate marți douăsprezece noi cazuri de infectare cu coronavirus. Numărul total al cazurilor a crescut astfel la 29. dintre care șapte persoane s-au vindecat și au fost externate.

De miercuri intră în vigoare măsura Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență prin care toate școlile și grădinițele vor fi închise. Astfel, aproximativ trei milioane de copii vor rămâne acasă, ca măsură preventivă, până pe 22 martie.

Tot miercuri, nordul Franței și Madridul vor intra pe lista roșie a zonelor din care cetățenii care vin în țară vor intra direct în carantină, a anunțat secretarul de stat Nelu Tătaru, iar cursele aeriene din și spre aceste zone ar putea fi anulate.

XS
SM
MD
LG