Linkuri accesibilitate

Președintele Parlamentului European, în carantină voluntară ca măsură de precauție de teama coronavirusului


Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunțat că va intra în carantină voluntară
Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunțat că va intra în carantină voluntară

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunțat că va intra în carantină voluntară la domiciliul său din Bruxelles ca măsură de precauție după ce a fost în weekend în Italia, unde numărul de infecții cu coronavirus a crescut într-un ritm alarmant și se apropie de 10.000 de cazuri.

,,Noul dispozitiv introdus de guvernul italian extinde zona protejată la întregul teritoriu naţional. Acest lucru are consecinţe importante asupra activităţii eurodeputaţilor italieni. (...)

Din acest motiv, după ce am fost în Italia în weekend, am decis ca măsură de precauţie să urmez măsurile indicate şi să îmi exercit funcţia de preşedinte de la locuinţa mea din Bruxelles, respectând cele 14 zile prevăzute de protocolul de sănătate"
, a anunțat David Sassoli, într-un comunicat de presă emis de Parlamentul European.

Oficialul european a subliniat că situația este una care îndeamnă la responsabilitate.

,,COVID-19 ne obligă pe toţi să fim responsabili şi precauţi. Este un moment delicat pentru toţi. (...) Niciun virus nu poate bloca democraţia", a conchis David Sassoli.

De altfel, drept măsură de prevenție, sesiunea plenară din această săptămână a Parlamentului European este scurtată la o zi şi jumătate (luni şi prima parte a zilei de marţi), faţă de patru zile în mod normal.

Dacian Cioloş, şeful grupului Renew Europe, i-a cerut preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli, într-o scrisoare trimisă duminică, să suspende lucrările plenarei din Bruxelles ca măsură de precauţie în încercarea de a împiedica răspândirea virusului Covid-19.

"Deși apreciem măsurile extraordinare care au fost deja luate pentru a gestiona situația de urgență, credem că evoluția rapidă și riscurile sanitare în creștere necesită măsuri suplimentare de siguranță precum suspendarea imediată a tuturor activităților parlamentare, inclusiv următoarea sesiune plenară, drept măsură de precauție", se arată în scrisoarea lui Cioloș.

Toate statele membre ale Uniunii Europene au raportat infecții cu coronavirus, Ciprul fiind luni ultimul stat care a anunțat că a înregistrat primele sale cazuri de infectări. Cea mai afectată ţară europeană rămâne Italia, cu peste 460 de decese şi peste 9.000 de contaminări, urmată de Franţa, cu 25 de decese şi peste 1.400 de cazuri de infectare.

XS
SM
MD
LG