Linkuri accesibilitate

Președintele Trump l-a demis pe șeful securității cibernetice care l-a contrazis în privința acuzațiilor de fraudă electorală


Președintele american Donald Trump și șeful securității cibernetice, Christopher Krebs la numirea acestuia în funcție, Casa Albă, Washington, 16 noiembrie 2018.
Președintele american Donald Trump și șeful securității cibernetice, Christopher Krebs la numirea acestuia în funcție, Casa Albă, Washington, 16 noiembrie 2018.

Președintele american Donald Trump l-a demis, printr-un mesaj pe Twitter precum a făcut-o și în cazul secretarului Apărării, pe șeful securității cibernetice din cadrul Deparmentului pentru Securitate Internă, Christopher Krebs.

Săptămâna trecută, Krebs, alături de alte înalte oficialități din domeniul securității cibernetice, semnase o declarație de presă în care se afirma că alegerile prezidențiale din acest an au fost „cele mai sigure din istoria Americii”, contrazicând afirmațiile președintelui că alegerile au fost subminate de fraude la scară mare.

Din nou, în mesajul prin care l-a demis , președintele Trump a susținut că spre deosebire de ceea ce a susținut Krebs, alegerile au fost marcate de „fraude masive și inacceptabile – morți care au votat, mașini de numărat voturi care au schimbat voturile în favoarea lui Biden, observatori care nu au avut acces la numărarea voturilor, voturi numărate târziu și multe altele”.

Nici una din aceste alegații nu este sprijinită de dovezi credibile.

De când cele mai mari organizații media l-au declarat câștigător pe Biden pe 7 noiembrie, Trump a înaintat mai multe procese în instanță pentru a răsturna rezultatele, în ciuda faptului că nu a prezentat nicio dovadă a neregulilor care ar putea afecta rezultatul și a avut o primire sceptică din partea judecătorilor care au luat în dezbatere unele din cererile campaniei sale.

XS
SM
MD
LG