Linkuri accesibilitate

Prima reacție a lui Joe Biden după achitarea lui Donald  Trump


Președintele Joe Biden în timpul unui discurs la Departamentul de Stat, Washington, 4 februarie 2021

Președintele SUA a declarat, după achitarea lui Donald Trump în Senat, că acest capitol ne-a amintit că democrația este fragilă, iar cei care s-au opus condamnării cred că fostul președinte și-a abandonat rușinos îndatoririle, informează Reuters. Șapte senatori republicani au votat pentru condamnarea lui Donald Trump, dar era nevoie de 17 voturi ale republicanilor pentru a se atinge numărul necesar de voturi.

Joe Biden a subliniat că, în pofida deciziei republicanilor de a nu-l acuza pe Donald Trump, „fondul acuzației nu a fost contestat”, iar atacul violent asupra Capitoliului a arătat că „democrația este fragilă”.

Referirea a fost către liderul grupului republican din Senat, Mitch McConnell, care a spus după achitarea lui Donald Trump că acesta și-a „abandonat rușinos îndatoririle” și că este „responsabilul moral” pentru provocarea violenței la Capitoliu.

„Trebuie să rămânem mereu vigilenţi. Violenţa şi extremismul nu-şi au locul în America. Fiecare dintre noi are datoria şi responsabilitatea, ca americani şi în special ca lideri, să apărăm adevărul şi să învingem minciuna ", se arată în mesajul transmis de președintele Joe Biden.

Acesta le-a mulțumit tuturor celor care au rezistat pe 6 ianuarie în fața asaltului mulțimii care îl susținea pe Donald Trump.

Senatul a decis ieri să îl achite pe fostul președinte american, în favoarea acuzație de instigare la insurecție fiind exprimate 57 de voturi pentru, dar au existat și 43 de voturi în favoarea lui Trump. El avea nevoie de 34 de voturi pentru a fi achitat.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG