Linkuri accesibilitate

Primăria Gornet renunță la recursul prin care cerea daune de 2 milioane de euro


Avocatul comunei Gornet, Dumitru Bogdan

Primăria Gornet, județul Prahova, renunţă la recursul formulat împotriva sentinţei iniţiale date de Curtea de Apel București privind intrarea în carantină a unui sat component.

Deși Curtea de Apel a ridicat măsura carantinei, magistrații au respins solicitarea de a oferi daune de 4 milioane de euro

Avocatul care a reprezentat autorităţile din Gornet a făcut recurs și a cerut, de această dată, daune morale de două milioane de euro, jumătate din suma pretinsă iniţial.

Potrivit Agerpres, avocatul a renunțat la recursul în numele Primăriei Gornet pentru că localnicii vor formula acţiuni în pretenţii personale (colective) împotriva DSU.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, în data de 4 august, cererea autorităţilor locale din comuna prahoveană Gornet de anulare a ordinului şefului DSU privind intrarea în carantină a satului Gornet.

A doua zi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a adoptat în ședință o hotărâre privind ridicarea carantinei din satul Gornet.

Decizia carantinării localității a fost luată după depistarea a 15 cazuri de cononavirus. Autorităţile din comuna Gornet au atacat în instanţă decizia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) de plasare a satului cu același nume în carantină.

Întregul demers a fost instrumentat de un avocat, Dumitru Bogdan, care locuiește în Gornet Cuib, o localitate din județul Prahova - focar de coronavirus, care a anunțat în presa locală că va ataca în instanță ordinul de carantinare pe motiv că nu se poate izola o întreagă o localitate „pentru câteva cazuri”, în ciuda faptului că legea adoptată cu o largă majoritate parlamentară îl contrazice.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG