Linkuri accesibilitate

Primul caz de coronavirus în Germania. Ce este diferit


Cazuri de coronavirus au fost confirmate în mai multe regiuni din lume
Cazuri de coronavirus au fost confirmate în mai multe regiuni din lume

Ministerul bavarez al Sănătăţii a confirmat primul caz de contagiere cu noul coronavirus, luni seara, la un bărbat de 33 de ani, fără a preciza circumstanțele în care acesta s-a infectat, detaliile furnizate marți arată că virusul a fost luat de la o altă persoană pe teritoriul Germaniei.

Este primul caz de pe teritoriul Europei în care virusul s-a transmis de la o persoană la alta, ceilalți pacienți confirmați pe continentul european au contractat virusul în China, de unde s-au întors recent.

„Un bărbat german de 33 de ani a luat boala de la un coleg chinez din Shanghai care a vizitat Germania săptămâna trecută, potrivit oficialilor medicali”, a relatat AFP.

„Acest lucru fusese văzut anterior doar în Vietnam, care se învecinează cu China și unde cineva a fost infectat de tatăl său, care a călătorit în Wuhan, epicentrul focarului”, notează și BBC.

Până în prezent, Franța și Germania au anunțat cazuri de coronavirus, dintre statele europene. În Franța sunt trei cazuri, confirmate pe 24 ianuarie, la persoane care călătoriseră recent în China.

La nivel mondial, sunt cazuri confirmate în Statele Unite, Japonia, Coreea de Sud, Vietnam, Singapore, Malaezia, Nepal, Franța, Canada, Australia și Sri Lanka.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat, marți, un nou bilanț al epidemiei de coronavirus: 106 persoane au decedat, 4.515 cazuri sunt confirmate. Ministerul Educației a decis să amâne începerea școlii pe termen nedeterminat.

XS
SM
MD
LG