Linkuri accesibilitate

„Prințul” Paul al României, dat în urmărire internațională


Mandatul de arestare internațională pe numele Paul al României
Mandatul de arestare internațională pe numele Paul al României

Paul al României, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, a fost dat în urmărire internațională după ce nu a fost găsit la domiciliu de polițiștii care au mers să pună în executare mandatul de arestare.

Fotografia și detaliile despre Paul Philippe al României, cetățean român, născut în Franța, au fost postate pe pagina persoanelor urmărite de Poliția Română, pentru că nu s-a putut pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru trafic de influență, luare și dare de mită.

Surse din anchetă citate de Digi24, spun că autointitulatul „Prinț” ar fi plecat în Portugalia înainte de pronunțarea sentinței definitive în dosarul terenurilor fostei Ferme regale de la Băneasa.

Într-un comunicat transmis pe 15 decembrie, Paul al României explica faptul că „în data de 6 octombrie 2020, Alteța Sa Regală Prințul Moștenitor Paul al României, însoțit de distinsul său avocat, dr. Luis Rolo, a fost desemnat sub jurământ unic executor judecătoresc al întregii averi a bunicului său (Majestatea Sa Regele Carol al II-lea al României, care a decedat la Estoril în 1953); drepturile de succesiune vor fi redeschise în 21 decembrie 2020 la Tribunalul de la Lisabona”, astfel explicându-se prezența sa în Portugalia.

El nu a fost recunoscut niciodată ca membru al Casei Nobiliare de Hohenzollern-Sigmaringen și nici al Casei Regale a României, deși se autoproclamă adevăratul succesor la tronul României prin descendența de la bunicul său Carol al II-lea.

Curtea Supremă a dat joi seară sentința definitivă în dosarul Ferma Băneasa. Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare, Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein - judecați și condamnați în lipsă - la câte cinci ani de închisoare, iar Paul Philippe Lambrino a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare. Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 4 ani.

Gruparea infracțională, despre care procurorii DNA Braşov susţin că ar fi condusă de miliardarul israelian Benjamin Steinmetz, ar fi pus mâna ilegal, împreună cu Remus Truică, fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase, şi Prințul" Paul al României, pe 28 de hectare de teren ale fostei Ferme Regale de la Băneasa şi pe 47 de hectare de pădure la Snagov, spun procurorii DNA.

Prejudiciul înregistrat în dosar este de peste 145 de milioane de euro, 135 de milioane de euro reprezentând numai contravaloarea terenurilor fostei Ferme regale de la Băneasa, iar 10 milioane de euro, pădurea Fundu Sacului din Snagov.

XS
SM
MD
LG