Linkuri accesibilitate

Procesul lui Darius Vâlcov, amânat pentru că CCR nu a motivat decizia privind completurile specializate


Înalta Curte de Justiție și Casație a decis amânarea, pentru 15 octombrie, a dosarului de corupție în care fostul primar al municipiului Slatina și fostul ministru de Finațe Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare pentru trafic de influență.

Magistrații instanței supreme au motivat această amânare prin faptul că nu a fost publicată de către Curtea Constituţională motivarea deciziei privind completurile specializate.

Vâlcov nu s-a prezentat la termenul de azi. El a fost reprezentat la proces de avocatul său, acesta fiind cel care a cerut amânarea procesului, susținând că decizia CCR va duce la rejudecarea pe fond a dosarului.

Doi dintre cei cinci membri ai completului au făcut opinie separată, în sensul că procesul ar trebui continuat, mai ales că în sala de judecată se aflau doi martori, care trebuiau audiaţi la termenul de marţi, informează Agerpres.

Judecătorii aşteaptă publicarea de către CCR a motivării deciziei luate în iulie 2019, prin care s-a stabilit că la instanţa supremă completurile de 3 judecători trebuiau specializate în cazuri de corupţie. În consecinţă, toate procesele în care au fost date soluţii înainte de luna ianuarie 2019 trebuie rejudecate.

Darius Vâlcov a fost condamnat, în februarie 2018, de un complet de trei judecători la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în legătură cu mai multe licitaţii de lucrări pentru apă şi canalizare.

În acelaşi dosar, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov, a primit doi ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de cinci ani.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG