Linkuri accesibilitate

Mii de greci au protestat la Atena și Salonic. Rețeaua feroviară e în grevă


Mii de persoane au protestat, miercuri, la Atena şi Salonic, în urma accidentului feroviar tragic de săptămâna trecută.
Mii de persoane au protestat, miercuri, la Atena şi Salonic, în urma accidentului feroviar tragic de săptămâna trecută.

Mii de greviști din transporturi, studenți și profesori s-au adunat miercuri în centrul Atenei și în orașul Salonic din nordul țării pentru a protesta față de cea mai mortală catastrofă feroviară înregistrată vreodată în Grecia, relatează Reuters.

Accidentul din 28 februarie a ucis 57 de persoane și a stârnit indignarea publicului cu privire la starea de degradare în care se află rețeaua feroviară.

Greviștii susțin că de vină pentru tragicul accident sunt anii de neglijență, investițiile insuficiente și lipsa de personal, care durează de zece ani.

Miercuri, guvernul de la Atena a promis să sistemul feroviar aflat în dificultate.

Sindicaliștii din serviciul public, transportul public şi sectoarele marinei cer pentru oprirea politicilor de privatizare ale guvernului, în urma accidentului devastator de tren de săptămâna trecută.

De asemenea, sindicaliștii solicită asumarea responsabilităţii din partea conducerii politice a ţării pentru accidentul în care au murit 57 de persoane şi zeci au fost rănite. Ei cer o investigaţie completă a cauzei accidentului.

Multe dintre cele aproximativ 350 de persoane aflate la bordul trenului de pasageri care s-a ciocnit frontal cu un tren de marfă erau studenți care se îndreptau din Atena spre orașul Salonic, după un weekend prelungit de sărbători legale.

De atunci, lucrătorii feroviari au organizat greve continue de 24 de ore, ceea ce a dus la oprirea rețelei feroviare. Oamenii au ieșit în stradă începând de duminică, când peste 10.000 de persoane s-au adunat la Atena.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG