Linkuri accesibilitate

Protestul „Nu ești rectorul meu”, pe treptele Universității conduse de Tudorel Toader. Veniturile lui din slujbe la stat: 800.000 lei/an


Liga Studenților de la Iași cere demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector al Universității A I Cuza

Un nou protest, miercuri, pe treptele Universității A I Cuza de la Iași, la care se solicită demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector pentru prejudicii aduse comunității academice ieșene

Liga Studenților de la Iași a organizat, miercuri, un protest la care au participat câțiva studenți ai Universității A.I. Cuza. Președintele filialei Iași, Silvian-Emanuel Man, care este student în anul al IV-lea la Facultatea de Drept, a declarat că există o presiune din partea lui Toader la adresa studenților și a profesorilor pentru a nu participa la proteste.

Tânărul student a explicat, pentru Rezist TV, că afilierea lui Toader cu Universitatea Cuza de la Iași aduce prejudicii comunității academice, iar la examenul de admitere s-ar putea ca absolvenții de liceu să ocolească, din aceste motive, universitatea condusă de Toader.

După ce a susținut și a girat oamenii cu probleme penale, Toader trebuie să plece, au mai spus participanți la protest.

Tudorel Toader a revenit în fruntea universității ieșene după ce a plecat de la Palatul Victoria. El fusese ales înainte de a deveni ministru al Justiției, rector al A.I.Cuza, funcție pe care nu a vacantat-o cât a gestionat modificările din sistemul judiciar și penal din România. A păstrat ambele funcții, remunerate, la care se adaugă și pensia de fost judecător la Curtea Constituțională.

În timpul mandatului de ministru, Toader a devenit și notar, iar fiul său a devenit cadru didactic la faculatatea de drept, acolo unde Tudorel Toader era rector. Ziarul de Iași a calculat veniturile declarate recent de Tudorel Toader și a ajuns la concluzia că anul trecut fostul ministru a câștigat mai mult decât premierul Marii Britanii, Theresa May, ca premier și parlamentar la un loc. Toader a câștigat anul trecut 800.000 de lei din funcțiile deținute, plătit din bani publici, din care 150.000 doar de la Universitatea A.I.Cuza, ca rector, deși a locuit la București, ca ministru.

Ce spun studenții lui Tudorel Toader

Tudorel Toader trebuie să îşi dea URGENT demisia din funcţia de rector al #UAIC, având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse de acesta comunității academice. Comunitatea academică este privită drept complice moral al lui Toader, atât timp cât va tăcea. Mulți elevi și părinți sunt determinați să nu mai aleagă cea mai veche universitate din țară, atât timp cât Toader va rămâne rector, se arată în manifestul Ligii Studenților.

„Când 2/3 din mandatul de rector îl închini intereselor politice și financiare și nu comunității academice, înseamnă că ai păcălit „electoratul academic”, te-ai folosit de imaginea instituției, pentru a ajunge unde ți-ai propus de fapt.

Este imperios să îi cerem cu toții demisia pentru că în fiecare zi în care el rămâne în scaunul de rector se surpă tot mai adânc edificiul moral și imaginea publică a universității ieșene.

Avem obligaţia morală să salvăm demnitatea universităţii!

Dacă nu ştii toate motivele pentru care Toader trebuie să îşi dea demisia, le găseşti aici: http://ligastudentilor.net/liga-studentilor-din-iasi-ii-cere-lui-tudorel-toader-demisia-urgenta-din-functia-de-rector-se-pregateste-boicotarea-admiterii/

Facem apel la toți cei care au susținut mișcarea civică anticorupție, în special la studenții, profesorii şi românii care au votat DA la referendumul de duminică, să susțină demersurile de îndepărtare a lui Tudorel Toader din funcția de rector.

Prin tăcere, comunitatea academică nu ajunge decât să se închine în fața corupției morale și minciunii.

Demisia sa este mai mult decât necesară, fiind o continuare firească a dispariției de pe scena publică a lui Călin Popescu Tăriceanu (prieten intim cu Toader) și a lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, două personaje toxice care l-au propulsat în politică pe Tudorel Toader și pe care acesta le-a apărat în mod public, tulburând pentru membrii cu probleme penale ai partidelor PSD-ALDE stabilitatea sistemului de justiție și bunul mers al societății, din obligație personală.

A venit vremea să ne luăm universitatea înapoi!”, mai spun studenții protestatari


Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG