Linkuri accesibilitate

PSD a strâns 800.000 de semnături pentru majorarea pensiilor cu 40%


Fostul ministru PSD al Muncii, deputatul Olguța Vasilescu

PSD a strâns 800.000 de semnături pentru majorarea cu 40 la sută a punctului de pensie, a anunțat deputatul PSD Olguța Vasilescu.

„Astăzi se finalizează cea mai amplă operaţiune de apărare a drepturilor pensionarilor din ultimii 30 de ani. În doar o lună şi jumătate, împreună cu voluntari din toată ţara, membrii organizaţiei de pensionari din PSD au reuşit să strângă 803.640 de semnături pentru petiţia pentru respectarea creşterii punctului de pensie”, a anunțat fostul ministrul PSD al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a avertizat guvernul, cu puțin timp înainte ca ministrul PNL al Finanțelor, Florin Cîțu, să anunte că punctul de pensie va fi majorat, să nu pună în pericol legea pensiilor și să le majoreze cu 40%.

„Vreau să atenţionăm Guvernul să ţină cont de aceste sute de mii de semnături care au fost date de pensionarii din ţară în ultima lună şi jumătate. Atenţionăm Guvernul că de la 1 ianuarie ar fi trebuit să înceapă recalcularea tuturor celor cinci milioane de dosare de pensiei, pentru elimitarea tuturor inechităţilor din sistem. Până la data de azi nu s-a calculat niciun dosar, ceea ce ne face să credem că din nou legea nu va fi respectată de Guvern”, a afirmat Vasilescu.

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat joi că pensiile vor crește, în plină criză, „cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii” și l-a provocat pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, să spună dacă mai știe vreo țară care, în plină criză, a făcut acest efort.

„În ciuda a tot ceea ce a făcut PSD şi a încercat să facă în această perioadă am reuşit să găsim resursele pentru a plăti la timp şi ajutoare sociale şi salarii şi pensii. Astăzi vă spunem că da, în România vom creşte pensiile. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creştere pe care am putut-o vedea vreodată. PSD nu a mărit niciodată pensiile cu această sumă”, a afirmat Cîțu.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG