Linkuri accesibilitate

Mesajul PSD pentru PNL: Vom avea rotația premierilor, alternativa înseamnă criză politică


Acordul coaliției de guvernare prevede ca Marcel Ciolacu (PSD) să devină prim-ministru în locul lui Nicolae Ciucă (PNL).
Acordul coaliției de guvernare prevede ca Marcel Ciolacu (PSD) să devină prim-ministru în locul lui Nicolae Ciucă (PNL).

PSD amenință partenerul de coaliție, PNL, cu o criză politică, în cazul în care rotația premierilor nu va avea loc așa cum au căzut de acord la preluarea Guvernului, împreună cu UDMR.

„Vom avea rotație, alternativa înseamnă criză politică”, spune secretarul general al PSD, Paul Stănescu, după discuțiile din spațiul public privind o posibilă amânare a rotației, prevăzută inițial să aibă loc în luna mai.

„Eu sper că astăzi nu există oameni politici care doresc ca România să se întoarcă la harababura de dinainte de intrarea PSD la guvernare. E păcat să intoxicăm cetățenii cu discuții fără substanță, în condițiile în care există un protocol clar asumat”, mai spune liderul PSD, marți, într-un comunicat.

Reacția social-democraților vine după ce, la finalul săptămânii trecute, președintele Klaus Iohannis a deschis posibilitatea ca Marcel Ciolacu să nu fie desemnat premier.

PSD mai spune că nu are „nicio emoție” cu privire la rotația guvernamentală și la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier: „Acest protocol și respectarea lui au asigurat o guvernare bună, până acum”.

„Eu cred că președintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil, în acest context regional și internațional instabil”, afirmă Paul Stănescu.

Potrivit comunicatului PSD, România este văzută „ca un pilon de stabilitate regională, când toți vecinii noștri au probleme mari”, iar „un blocaj politic la București ar însemna scufundarea întregii regiuni în haos, numai bun pentru forțele antidemocratice care stau la pândă..

„În Ucraina este război, în Republica Moldova premierul și-a dat demisia, Bulgaria nu are guvern de câteva luni deja, Serbia este pe punctul de a intra într-un nou conflict în Kosovo, iar Ungaria face un joc dublu în cadrul UE”, se arată în comunicatul PSD.

Stănescu le mai transmite liberalilor că „beneficiază politic” prin parteneriatul de la guvernare, motiv pentru care „cine va băga bețe în roate va răspunde în mod cert atât politic, cât și electoral”.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG