Linkuri accesibilitate

PSD turează autocarele. Planul lui Dragnea pentru finalul campaniei: 100.000 de oameni aduși la mitingul din București


PSD pregătește cel mai mare miting din campanie la București.
PSD pregătește cel mai mare miting din campanie la București.

Surse din PSD au declarat pentru Europa Liberă că sunt în discuții avansate ca ultimul mare miting din campania pentru europarlamentare să se desfășoare miercurea viitoare la Romexpo. La el ar urma să participe aproape 100.000 de oameni, toți îmbrăcați în alb.

Planul inițial al celor din PSD era să organizeze un mare miting duminică, în Piața Victoriei. Evenimentul urma să aibă loc la fix o zi după evenimentul organizat de PNL și la care este așteptat și președintele Klaus Iohannis.

Surse social-democrate spuneau că astfel se putea realiza o poză pentru a vedea care miting a avut un număr mai mare de participanți. Numai că Piața Victoriei nu a fost liberă nici duminică, planurile celor din PSD fiind astfel date peste cap.

Din cauza mitingul PNL de sâmbătă, PSD a decis și mutarea mitingului din Dâmbovița pentru ziua de duminică. Liderii social-democrați au luat această decizie pentru a nu se suprapune mediatic cu mitingul PNL din București, de la care se așteaptă o prezență superioară. Primarii PSD din Dâmbovița fuseseră anunțați inițial să aducă oamenii la miting sâmbătă.

Miza social-democraților este să organizeze cel mai mare miting din această campanie la București. Pentru aceasta, spun sursele citate, sunt șanse foarte mari ca locul ales să fie Romexpo.

„O să fie un miting afară, de la turnurile gemene, până la Romexpo. Sunt așteptați 100.000 de oameni la eveniment, care urmează să fie îmbrăcați în alb”, au precizat sursele citate.

O solicitare în acest sens a fost deja trimisă către Romexpo.

Conducerea Romexpo a confirmat pentru Europa Liberă interesul PSD pentru a închiria spațiul.

Avem o corespondență cu cei de la PSD pentru rezervarea unui eveniment. Există o solicitare pentru un eveniment în data de 22 mai 2019”, au precizat cei din conducerea Romexpo pentru Europa Liberă.

În această campanie, PSD a dorită să arate că au cea mai mare putere organizatorică. De aceea, în precampanie au început cu mitingul de la Craiova, unde cei din PSD spun că au fost peste 40.000 de oameni. În campanie, au adus oamenii cu autocarele la Iași și Galați, în alte două mitinguri regionale.

La mitingul de la Iași, Liviu Dragnea și cei din PSD s-au confruntat cu mari probleme din cauza manifestanților împotriva partidului. Liderul social-democrat i-a numit „derbedei” pe cei care se opuneau PSD și i-a acuzat pe unii că sunt drogați.

Cu toate acestea, cei din partidul de guvernământ vor să încheie campania cu cel mai mare miting. La el urmează să fie aduși social-democrați din județele aflate în jurul Capitalei. Organizația Dolj a promis că va aduce aproape 15.000 de participanți. Claudiu Manda, senator PSD și președinte al filialei din Dolj, este candidat pe lista partidului pentru europarlamentare.

De asemenea, vor veni cu autocarele social-democrați din Giurgiu, Teleorman, Ialomița, Dâmbovița și Călărași.

Miting PSD, la două zile după procesul lui Liviu Dragnea

Marele miting plănuit de PSD va avea loc la două zile după procesul în care este judecat Liviu Dragnea. Președintele PSD contestă condamnarea la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare primită în cazul angajărilor fictive din Teleorman.

Dacă instanța nu va da o decizie până pe 1 iunie, este posibilă rejudecarea întregului dosar, deoarece judecătorul Luciana Mera se pensionează.

De asemenea, tot cu două zile înaintea mitingului, este așteptată o decizie a Curții Constituționale în privința modului în care au fost alcătuite completurile de trei judecători, în privința cărora există o sesizare din partea lui Florin Iordache, de la PSD, care susține că judecătorii Înaltei Curți nu au fost specializați pe fapte de corupție.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG