Linkuri accesibilitate

PSD: Vela încearcă să-și acopere incoerența măsurilor, dând vina pe PSD


PSD a îl acuză pe Vela că aruncă responsabilitatea asupra incoerenței măsurilor adoptate în acordul cu Biserica prin răspândirea de zvonuri și prin aruncarea vinei pe PSD după ce ministrul a afirmat că „unii primari PSD" că puneau la cale diversiuni care ar fi dus la scenarii precum cele de la protestul diasporei din 10 august 2018.

Ministrul Vela încearcă să-și acopere incoerența măsurilor adoptate prin ordonanțele militare aruncând, din nou, vina pe PSD.

Este rușinos să vii să invoci ZVONURI pentru a fundamenta o decizie luată la nivel oficial. Ministrul Vela decredibilizează total Ministerul pe care îl reprezintă, aruncând bârfe în spațiul public.

Din păcate, această situație nu este singulară pentru reprezentanții PNL, care au procedat identic atunci când au interzis exporturile de produse agricole. Întâi au luat decizia, apoi au revenit asupra ei, scuzându-se lamentabil că nu au avut date. La fel au acționat și în cazul bugetarilor, când au jucat alba-neagra cu trimiterea acestora în șomaj tehnic.

Îi atragem atenția domnului ministru Vela că răspândirea de informații false constituie infracțiune. De aceea, îl somăm public să aducă dovezi pentru cele afirmate, altfel credibilitatea sa, care oricum lasă de dorit, va fi egală cu ZERO", transmite PSD.

Reacția vine după ce Vela motiva decizia protocolului prin faptul că era singura modalitatea de a opri conflicte în noaptea de Înviere.

Dacă nu luam această decizie la biserici ar fi ieșit foarte mulți oameni, care ar fi fost imposibil de oprit. Pentru sâmbătă sunt suficient de mulți cetățeni de bine din alte partide care vor să facă mici diversiuni care să ducă la un fel de 10 august, să stârnească credincioșii să asalteze bisericile. Eu nu am vrut să se ajungă la asta în care cetățenii stârniți de primari PSD-iști se duceau grămadă la biserică. Aveam informații în acest sens”, declara Marcel Vela.

Ulterior, Klaus Iohannis a anunțat că se opune acordului încheiat de Ministerul Afacerilor Interne cu Patriarhia Română și a cerut ministrului și premierului Orban să refacă acordul.

XS
SM
MD
LG