Linkuri accesibilitate

Punctul de control Orlivka/Isaccea, avariat de atacurile rusești. Doi șoferi, răniți, din care unul turc


Imagine de arhivă. Refugiații ucraineni se îmbarcă pe un feribot pentru a traversa Dunărea la granița româno-ucraineană la Orlivka - Isaccea, pe 25 martie 2022.
Imagine de arhivă. Refugiații ucraineni se îmbarcă pe un feribot pentru a traversa Dunărea la granița româno-ucraineană la Orlivka - Isaccea, pe 25 martie 2022.

Rusia a atacat din nou infrastructura portuară a regiunii Odesa. Doi șoferi au fost răniți în urma atacului.

Funcționarea punctului de control Orlivka, la granița cu România, la Isaccea, a fost întreruptă, anunță guvernul Ucrainei.

Anunțul a fost făcut de Oleksii Kuleba, viceprim-ministrul pentru restaurarea Ucrainei, ministrul pentru Dezvoltarea Comunităților și Teritoriilor al Ucrainei.

„Rusia continuă să poarte război împotriva cerealelor și a securității alimentare globale. Aseară, inamicul a atacat din nou infrastructura portuară și de frontieră a regiunii Odesa. Doi șoferi care așteptau să treacă granița au fost răniți în atac. Unul dintre ei este cetățean turc. Ambii sunt internați în spital și primesc îngrijiri medicale. De asemenea, au fost avariate 6 camioane, depozite de cereale și clădiri administrative ale punctului de control Orlivka cu România, care funcționează ca punct de trecere pe Dunăre”, a spus Oleksii Kuleba.

Potrivit lui Kuleba, operaţiunile la punctul de control au fost suspendate şi se vor relua abia după stabilizarea situaţiei.

Șoferii de camioane și autobuze vor fi anunțați cu privire la redeschiderea punctului de trecere a frontierei prin intermediul sistemului eCherha.

„Acesta este al patrulea atac asupra punctului de trecere Orlivka în timpul războiului, iar inamicul încercase să distrugă punctul de trecere de trei ori anul trecut”, a declarat Kuleba.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG