Linkuri accesibilitate

Purtarea măștii, triajul epidemiologic și dezinfectarea sunt obligatorii, amintesc autoritățile


Ministerul Sănătății amintește că purtarea măștii de protecție, triajul epidemiologic și dezinfectarea mânilor sunt obligatorii pe durata stării de alertă în instituțiile publice sau autoritățile publice, în sediile operatorilor economici și profesioniștilor.

„Astfel, facem precizarea că,pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori”, transmite Ministerul Sănătății.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.

Ministerul precizează că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus, așa cum prevede ordinul emis de autorități.

XS
SM
MD
LG