Linkuri accesibilitate

Putin pleacă marți în Coreea de Nord pentru discuții cu Kim Jong-un


Președintele rus Vladimir Putin va vizita Coreea de Nord pentru o vizită de două zile începând de marți, au anunțat ambele țări într-un context al preocupărilor internaționale cu privire la cooperarea lor militară.

Putin se va întâlni cu liderul nord-coreean Kim Jong-un pentru discuții, într-un context în care se intensifică confruntările pe frontul din Ucraina, invadată de Rusia pe 24 februarie 2022. Este prima călătorie a lui Putin în Coreea de Nord în 24 de ani, transmite Associated Press.

Agenția de presă oficială din Coreea de Nord a declarat că Putin va face o vizită de stat marți și miercuri, la invitația lui Kim. Presa de stat nord-coreeană nu a oferit imediat detalii.

Rusia a confirmat vizita într-un anunț simultan.

Există îngrijorări tot mai mari cu privire la un aranjament privind armele prin care Phenianul oferă Moscovei muniții extrem de necesare pentru a alimenta războiul lui Putin din Ucraina în schimbul asistenței economice și transferurilor de tehnologie care ar spori amenințarea reprezentată de programul de arme nucleare și rachete al lui Kim.

Cooperarea militară, economică și de altă natură între Coreea de Nord și Rusia a crescut considerabil de când Kim a vizitat Orientul Îndepărtat al Rusiei în septembrie pentru o întâlnire cu Putin, prima lor întâlnire din 2019.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG