Linkuri accesibilitate

Putin interzice temporar zborurile către Georgia după a doua zi de proteste la Tbilisi


Președintele Rusiei a impus o interdicție temporară pentru zborurile din Federație către Georgia, în a doua zi de proteste masive la Tbilisi, scrie AFP.

VIneri, 15.000 de persoane au manifestat în capitala georgiană, după ce joi, proteste similare s-au soldat cu 240 de răniți și 305 arestări. Multe persoane au venit la protest cu un bandaj pe ochi, în semn de solidaritate cu răniții.

Manifestațiile au izbucnit odată cu un discurs ținut joi, în parlament, de un deputat comunist, fapt ce a stârnit indignare într-o țară care, în 2008, s-a aflat în război deschis cu Federația Rusă. Moscova a intervenit atunci în favoarea a două entități separatiste - Abhazia și Osetia de Sud - și are și astăzi staționate așa numite trupe de menținere a păcii în cele două regiuni pe modelul Armatei a 14-a, staționată în Transnistria.

Majoritatea protestatarilor au cerut să se pună capăt influenţei oligarhului Bidzina Ivanişvili, fondatorul partidului la putere Visul Georgian şi frecvent prezentat ca omul forte al ţării.

Adresându-se mulţimii, Grigol Vaşadze, liderul principalului partid de opoziţie, Mişcarea Naţională Unită, înfiinţat de fostul preşedinte aflat în exil Mihail Saakaşvili, a lansat un apel la alegeri anticipate, reformă electorală şi demisia ministrului de interne.

XS
SM
MD
LG