Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin le transmite liderilor din Asia: Poporul rus este „mai unit ca niciodată”


Vladimir Putin a participat marți la summitul digital al Organizației de Cooperare de la Shanghai.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat la primul summit internațional după rebeliunea Wagner. El le-a transmis liderilor din Asia că Rusia este puternică în ciuda sancțiunilor economice și că poporul rus este unit.

Poporul este „mai unit ca niciodată”, a declarat Putin la reuniunea digitală a Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS).

„Cercurile politice și întreaga societate și-au demonstrat clar unitatea și simțul puternic de responsabilitate față de soarta patriei, prin răspunsul lor unit în fața încercării de rebeliune armată”, a precizat liderul Rusiei.

Rusia | Rebeliunea Wagner a durat o zi. Ce s-a întâmplat în Voronej și Rostov pe Don
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:28 0:00

El a mulțumit țărilor OCS pentru susținerea arătată regimului de la Kremlin.

Din OCS fac parte Rusia și alte șapte țări asiatice: China, India, Kazahstan, Kârgâzstan, Pakistan, Tajikistan și Uzbekistan. Niciunul dintre statele membre OCS nu s-a alăturat declarațiilor ONU care condamnă acțiunile Rusiei.

Participarea președintelui Putin la summit nu a avut doar o dimensiune politică, ci și una economică. El a susținut acordurile comerciale cu țările OCS în valutele locale, o modalitate de a ocoli sancțiunile internaționale.

„Rusia combate toate aceste sancțiuni, presiuni și provocări externe și continuă să se dezvolte mai bine ca niciodată”, a declarat Vladimir Putin.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Ce înseamnă rezultatul alegerilor din Slovacia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00
XS
SM
MD
LG