Linkuri accesibilitate

Război în Ucraina | Oficial NATO: Un atac nuclear rusesc ar declanșa un „răspuns fizic” al NATO

Ziua 231 a invaziei: Rusia a lovit din nou orașele ucrainene, NATO monitorizează forțele nucleare ale Rusiei, iar SUA promit Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană. Zelenski exclude discuțiile cu Putin

Principalele informații ale zilei

23:33 12.10.2022

Apel al premierului ucrainean pentru reducerea consumului de energie

Prim-ministrul ucrainean, Denîs Șmihal, a făcut un apel către cetățeni și întreprinderi să-și reducă consumul de energie electrică în orele de vârf pentru a evita întreruperile de curent.

Oamenilor li se cere să reducă consumul de energie de la 17:00 la 22:00 în toată Ucraina cu 25% pentru a stabiliza sistemul energetic, care a fost deteriorat de atacurile cu rachete rusești.

23:32 12.10.2022

Strângere de fonduri online de 9,6 milioane de dolari pentru drone kamikaze

O strângere de fonduri online, lansată după atacurile rusești asupra orașelor din întreaga țară de luni a strâns 9,6 milioane de dolari în 24 de ore pentru achiziționarea de drone kamikaze pentru forțele armate ucrainene.

Cu banii strânșo vor fi cumpărate inițial 50 de drone Ram II, vehicule aeriene fără pilot cu o sarcină utilă explozivă de 3 kg, proiectate și construite de companii ucrainene, împreună cu trei posturi de control.

23:29 12.10.2022

Întâlnire Putin - Erdogan

Președintele Putin se va întâlni mâine cu președintele Recep Tayyip Erdogan în ceea ce ar putea fi o întâlnire „foarte interesantă” în Kazahstan, unde liderul turc poate propune idei pentru pace în Ucraina, a spus Kremlinul.

Președinții rus și turc sunt așteptați să se întâlnească mâine în capitala Kazahstanului, în marja unui summit regional.

22:43 12.10.2022

37 de copii deportați ilegal în Rusia s-au întors în Ucraina

Ministerul ucrainean al reintegrării a confirmat că 37 de copii ucraineni care au fost deportați ilegal în Rusia s-au întors acasă.

Copiii au fost deportați de pe teritoriul ocupat de ruși din regiunea Harkov în august, se arată într- un comunicat pe Facebook.

La sfârșitul lunii august, micuții au fost scoși cu forța din regiunea Harkov în localitatea rusă Kabardinka (lângă Gelenjhik), în ciuda faptului că aveau are părinți.

Familiile au fost reunite, se spune în comunicat.

Ministerul a descris procesul de returnare ca fiind dificil, dar reușit.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG