Linkuri accesibilitate

Război în Ucraina | Oficial NATO: Un atac nuclear rusesc ar declanșa un „răspuns fizic” al NATO

Ziua 231 a invaziei: Rusia a lovit din nou orașele ucrainene, NATO monitorizează forțele nucleare ale Rusiei, iar SUA promit Ucrainei sisteme avansate de apărare aeriană. Zelenski exclude discuțiile cu Putin

Principalele informații ale zilei

21:38 12.10.2022

SUA și aliații Ucrainei au anunțat livrarea de noi sisteme de apărare antiaeriană

Aliații Ucrainei au anunțat livrarea de noi sisteme de apărare antiaeriană și s-au reangajat să îi ofere asistență militară robustă și de durată, la întâlnirea avută miercuri, la sediul NATO, dând asigurări că atacurile rusești asupra Ucrainei nu au făcut decât să-i unească și mai mult.

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin, aflat lângă omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, a deschis adunarea celor peste 50 de țări condamnând atacurile sângeroase cu rachete ale președintelui rus Vladimir Putin împotriva „țintelor fără scop militar” din Ucraina.

21:29 12.10.2022

Nou pachet de ajutor canadian pentru Ucraina

Ministrul apărării al Canadei, Anita Anand, a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care include muniție, echipamente de comunicații, îmbrăcăminte de iarnă, vehicule blindate și artilerie.

Aproximativ 15 milioane de dolari în îmbrăcăminte de iarnă și 15,2 milioane de dolari în muniție constituie cea mai mare parte a ultimului pachet de asistență militară, a anunțat Anand în timp ce stătea cu omologii ei NATO la Bruxelles.

Canada va oferi, de asemenea, încă 15,3 milioane de dolari înaltă tehnologie pe care ucrainenii le-au folosit pe dronele lor, împreună cu mai multe servicii de comunicații prin satelit.

17:43 12.10.2022

Șeful Gazprom: nu există „nicio garanție” că Europa va supraviețui iernii dacă renunță la gazul rusesc

Șeful furnizorului de monopol al gazelor de stat rus, Gazprom, a avertizat Europa cu privire la consecințele renunțării la gazul rusesc, declarând că „nu există nicio garanție” că Europa va supraviețui iernii pe baza capacității sale actuale de stocare a gazelor.

Vorbind la conferința Săptămâna Energiei, de la Moscova, Alexei Miller a spus că gazul din depozitul subteran al Germaniei va fi suficient pentru încă două luni și jumătate. Miller a mai spus că reparațiile la conductele avariate Nord Stream vor dura cel puțin un an și că Rusiei încă nu i s-a permis accesul în zona afectată.

Germania și UE „ar trebui să răspundă” dacă sunt interesate de refacerea conductei, a spus el.

16:10 12.10.2022

AIEA: Alimentarea externă a centralei nucleare de la Zaporojie a fost restabilită

Centrala nucleară Zaporizhzhia din Ucraina, care este înconjurată de trupe rusești, a fost reconectată la rețeaua de energie electrică, a declarat șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).

Rafael Grossi, directorul general al organului de supraveghere nuclear al ONU, a avertizat miercuri că centrala nucleară, cea mai mare din Europa, a pierdut pentru a doua oară în cinci zile toată puterea externă necesară sistemelor vitale de siguranță.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG