Linkuri accesibilitate

Imagine din Izium/Harkov, după exhumarea cadavrelor din gropile comune săpate în timpul ocupației rusești.
Imagine din Izium/Harkov, după exhumarea cadavrelor din gropile comune săpate în timpul ocupației rusești.

Război în Ucraina | Consilierul lui Zelenski: Ucraina nu a refuzat negocierile cu Rusia, ci cu Putin. Casele civililor din Herson, jefuite

Ziua 257 a războiului: Ucraina se pregătește pentru întreruperi masive ale curentului electric dar și de noi atacuri asupra infrastructurii sale energetice. Președintele Ucrainei a acuzat regimul de la Teheran că a mințit atunci când a recunoscut că a livrat Rusiei drone doar înainte de invazie

Principalele informații ale zilei

18:08 7.11.2022

Ucraina a acuzat Rusia că a jefuit casele civililor evacuați forțat din Herson

Ucraina a acuzat Rusia că a jefuit casele goale din orașul Herson, din sudul orașului, și că le-a ocupat cu trupe în civil pentru a se pregăti pentru luptele de stradă, în ceea ce ambele părți prevăd că va fi una dintre cele mai importante bătălii ale războiului.

În ultimele zile, Rusia a ordonat civililor să iasă din Herson în așteptarea unui atac ucrainean pentru a recuceri orașul, singura capitală regională pe care Moscova a ocupat-o de la invazia sa din februarie.

16:52 7.11.2022

Acțiunile a cinci companii strategice ucrainene, preluate de ministerul apărării

Trei oficiali ucraineni de rang înalt au confirmat că acțiunile a cinci companii strategice au fost preluate de ministerul apărării în temeiul legilor din timpul războiului.

Decizia a fost luată în cadrul unei reuniuni de top de securitate din 5 noiembrie și a intrat în vigoare a doua zi, a declarat astăzi secretarul Consiliului de Securitate, Olexei Danilov, într-o ședință de informare.

16:32 7.11.2022

Președintele Egiptului a cerut încetarea războiului din Ucraina

Președintele Egiptului a cerut încetarea războiului din Ucraina în cadrul unei conferințe majore privind clima. Președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi a vorbit în timpul Summitului de implementare a climei de la Sharm El-Sheikh (SCIS) al conferinței COP27 privind schimbările climatice UNFCCC din 7 noiembrie, transmite CNN.

Președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi a cerut încetarea războiului dintre Rusia și Ucraina într-un discurs în cadrul deschiderii Summit-ului mondial al liderilor la Conferința COP27 ONU privind schimbările climatice.

„Întreaga lume suferă din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina”, a spus Sisi. „Acest război trebuie să se oprească, acest război și suferința pe care a provocat-o trebuie să se termine”.

Summitul ONU privind schimbările climatice din acest an are loc în stațiunea egipteană Sharm El-Sheikh, unde mii de negociatori și susținători climatici se vor aduna pentru a-și exprima opiniile privind criza climatică. Negociatorii din aproape 200 de țări vor dezbate, în următoarele două săptămâni, viitoarele propuneri de energie curată pentru a preveni cele mai grave consecințe ale crizei climatice.

Sisi a cerut liderilor mondiali să ia de urgență „mai multe măsuri și acțiuni” pentru a clarifica modul în care vor reduce emisiile, ceea ce va încuraja părțile interesate să elibereze „finanțare adecvată” pentru a face față provocării schimbărilor climatice.

„Nu există timp să stai pe loc, nu există spațiu pentru ezitare de dragul generațiilor viitoare”, a spus Sisi.

15:52 7.11.2022

Ucraina se pregătește pentru noi atacuri rusești asupra infrastructurii energetice 

Ucraina se pregătește pentru noi întreruperi de curent și noi atacuri rusești asupra infrastructurii sale energetice.

Rusia „concentrează forțe și mijloace pentru o posibilă repetare a atacurilor masive asupra infrastructurii noastre, în primul rând asupra celei energetice”, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ucraina s-a confruntat luni cu un deficit de 32% în aprovizionarea cu energie electrică, a declarat Serghei Kovalenko, directorul general al Yasno, un important furnizor de energie al capitalei ucrainene.

Pana de curent planificată este programată să lovească în șapte regiuni ale Ucrainei pe parcursul întregii luni noiembrie, potrivit companiei energetice de stat din Ucraina. Regiunile includ orașul Kiev și regiunile Kiev, Cernigov, Cerkasîi, Jîomîr, Sumîi, Harkov și Poltava.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG