Linkuri accesibilitate

Cel puțin un mort și zece răniți, după bombardamentele Rusiei de miercuri noaptea 


Rusia a bombardat mai multe zone din estul Ucrainei.
Rusia a bombardat mai multe zone din estul Ucrainei.

O persoană a murit și cel puțin zece civili au fost răniți de bombardamentele rusești din noaptea de miercuri spre joi din regiunea Donețk, în estul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional Ihor Moroz.

Ministrul de interne Ihor Klymenko a declarat că trupele ruse au bombardat districtele Pokrovsk, Novohrodivka și Myrnohrad din regiunea Donețk și au tras, de asemenea, șase rachete S-300 spre Pokrovsk.

„Ca urmare a bombardamentelor, 10 persoane au fost rănite, inclusiv patru copii. Se caută cinci persoane dispărute sub dărâmături”, a declarat Klymenko.

Apărarea aeriană a Ucrainei a declarat că a doborât 14 din cele 20 de drone de fabricație iraniană pe care Rusia le-a lansat spre teritoriul ucrainean la începutul zilei de 30 noiembrie.

Ulterior, autoritățile din Donețk au declarat că salvatorii au găsit un cadavru, în timp ce alte patru persoane, inclusiv un copil, se aflau încă sub dărâmături.

Klymenko a declarat că printre răniți se află o familie cu doi copii. Alți doi copii de 13 ani au fost de asemenea răniți, a spus el, iar un bloc de apartamente, nouă case particulare, o secție de poliție, mașini și garaje au fost avariate.

Klymenko a declarat că un paramedic al poliției a ajutat un bărbat cu un copil rănit să iasă de sub dărâmături.

Agențiile internaționale nu a putut verifica în mod independent aceste detalii.

Forțele rusești invadatoare au ocupat o mare parte din Donețk, iar Rusia a declarat că intenționează să preia întreaga regiune.

Armata ucraineană a declarat joi dimineață că apărarea sa antiaeriană a doborât 14 din 20 de drone într-un atac rusesc desfășurat peste noapte.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG