Linkuri accesibilitate

Bloc de locuințe din Herson distrus de rachetele rusești
Bloc de locuințe din Herson distrus de rachetele rusești

Războiul din Ucraina | Putin amenință cu pregătirea de luptă a forțelor nucleare în timpul vizitei lui Zelenski în SUA

În timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski se întâlnește la Washington, cu președintele Joe Biden și se va adresa Congresului american, președintele rus Vladimir Putin a avertizat că Rusia își va atinge obiectivele așa-zisei „operațiuni militare speciale”.

11:58 21.12.2022


Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, va efectua joi o vizită în Rusia pentru discuții privind crearea unei zone de securitate în jurul centralei nucleare de la Zaporojie, a anunțat trimisul Rusiei la instituțiile internaționale de la Viena, citat de agenția de presă RIA Novosti.

13:05 21.12.2022

 Zelensky se îndreaptă spre Washington, Kremlinul spune că țările occidentale „agravează conflictul”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că Moscova nu vede nicio șansă de negocieri de pace între Rusia și Ucraina și că țările occidentale care livrează noi arme Kievului „conduc la o agravare a conflictului”.

Întrebat de reporteri despre reacția Rusiei la vizitarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Washington, Peskov a spus: „Livrările de arme continuă, gama de arme furnizate se extinde. Toate acestea duc la o agravare a conflictului și nu sunt de bun augur pentru Ucraina.”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit Congresului SUA prin video pentru a cere sprijin în timp ce țara sa este asediată de forțele ruse, la Capitoliul din Washington, 16 martie 2022
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit Congresului SUA prin video pentru a cere sprijin în timp ce țara sa este asediată de forțele ruse, la Capitoliul din Washington, 16 martie 2022

Zelenski va vizita Biroul Oval miercuri pentru discuții extinse cu președintele american Joe Biden, care va anunța că va trimite Ucrainei asistență suplimentară de securitate de aproape 2 miliarde de dolari, inclusiv un noul sistem sofisticat de apărare aeriană Patriot.

Întrebat dacă poziția Kievului cu privire la procesul de negociere se va schimba după călătoria lui Zelensky în SUA, Peskov a spus: „Nu cred”.

Vizita surpriză a lui Zelensky la Washington este prima sa călătorie în afara patriei sale de când aceasta a fost invadată acum 300 de zile.

El și Biden vor susține o conferință de presă la Casa Albă înainte ca Zelenski să se adreseze membrilor Congresului la Capitol Hill, la ora de maximă audiență.

14:04 21.12.2022

Sirenele antiaeriene au răsunat miercuri în întreaga Ucraină

Anunțul a fost făcut de oficialii locali, potrivit The Guardian. Există informații confirmate despre un nou val de atacuri rusești.

Alarma a fost dată după ce forțele aeriene ruse au ridicat de la sol avioane MiG-31K.

15:10 21.12.2022

Putin: Rusia se va asigura că forțele sale nucleare sunt pregătite pentru luptă


Președintele Vladimir Putin a promis, într-o întâlnire cu înalții oficiali din apărare, că Rusia își va îndeplini toate obiectivele în așa numita „campanie militară” în Ucraina și a dat asigurări că va oferi forțelor sale armate tot ce au cerut.

În discursul în care a prezentat planurile militare ale țării șefilor apărării de la Moscova, Putin a spus că se va asigura că forțele nucleare ale Rusiei sunt pregătite pentru luptă și că nu există limite financiare pentru ceea ce guvernul va oferi armatei.

El a acuzat NATO că își folosește toate capacitățile împotriva Rusiei și a îndemnat liderii militari să-și folosească experiența dobândită în lupta în Siria și în Ucraina.

El a mai spus că Rusia trebuie să acorde o atenție specială importanței dronelor în războiul din Ucraina, adăugând că racheta hipersonică Sarmat a Rusiei – numită „Satan II” – va fi gata pentru acțiune în viitorul apropiat.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG