Linkuri accesibilitate

Bloc de locuințe din Herson distrus de rachetele rusești
Bloc de locuințe din Herson distrus de rachetele rusești

Războiul din Ucraina | Putin amenință cu pregătirea de luptă a forțelor nucleare în timpul vizitei lui Zelenski în SUA

În timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski se întâlnește la Washington, cu președintele Joe Biden și se va adresa Congresului american, președintele rus Vladimir Putin a avertizat că Rusia își va atinge obiectivele așa-zisei „operațiuni militare speciale”.

06:58 21.12.2022

Explozie la conducta Urengoi - Pomari - Ujgorod, rută pentru exporturile de gaze rusești către UE

O explozie în timpul reparațiilor la o secțiune a unei conducte de gaze naturale care se îndreaptă spre Europa din vestul Rusiei a ucis trei persoane marți, dar nu a afectat livrările de export, au declarat oficialii, citați de AP.

Explozia a spart o secțiune a conductei Urengoi-Pomari-Ujgorod din regiunea Ciuvașia în timpul lucrărilor de reparații. Trei muncitori au fost uciși și unul a fost rănit în urma exploziei care a ridicat la cer o pală uriașă de foc de la gazul aprins, au declarat autoritățile regionale.

Conducta care își are originea într-un zăcământ de gaze din Siberia și traversează Ucraina pe drumul său spre Europa este una dintre principalele rute pentru exporturile de gaze rusești către UE.

Guvernatorul Ciuvașiei, Oleg Nikolaiev, a declarat la televiziune că nu este clar cât va dura reparația conductei.

Filiala regională a gigantului gazelor naturale din Rusia, Gazprom, a declarat că volumele de tranzit de gaze nu au fost afectate de explozie, pentru că livrările au fost redirecționate de-a lungul liniilor paralele.

07:07 21.12.2022

Zelenski a vizitat  Bakhmut, orașul din prima linie a frontului

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a vizitat orașul Bakhmut din prima linie pentru a se întâlni cu reprezentanții militari și a înmâna premii soldaților.

El a reiterat cererile adresate Occidentului pentru mai multe arme, după ce dronele rusești au lovit ținte energetice într-un al treilea atac aerian asupra instalațiilor electrice în ultimele șase zile, pentru a grăbi sfârșitul acestui război.

Armata ucraineană a declarat că a doborât 30 din cele 35 de drone „kamikaze” trase luni de Rusia asupra Kievului, capitala Ucrainei.

Oficialii ucraineni au declarat marţi că cinci persoane au fost ucise în estul Doneţk şi în sudul Hersonului, în timp ce opt persoane au fost rănite. 21 de rachete au întrerupt alimentarea cu energie la Zaporojie.

07:10 21.12.2022

Putin ordonă crearea unui grup de lucru pe probleme de mobilizare

Președintele rus Vladimir Putin a dat, marți, instrucțiuni pentru crearea unui așa-zis grup de lucru care să coordoneze chestiunile legate de mobilizare și pregătirea rezerviștilor mobilizați, potrivit unui comunicat al Kremlinului, relatează CNN.

Astfel, grupul de lucru ar trebui să asigure interacțiunea autorităților și organizațiilor publice în ceea ce privește pregătirea persoanelor mobilizate, protecția socială și juridică a cetățenilor ruși care participă la „operațiunea militară specială și a familiilor acestora.

Pe 25 noiembrie, Putin s-a întâlnit cu așa-zise mame ale soldaților care luptă în Ucraina și le-a promis că va analiza rapoartele despre nereguli legate de antrenament, aprovizionare cu alimente și lipsa uniformelor adecvate pentru soldații care luptă în ceea ce Rusia numește „operațiune militară specială”.

Pe 31 octombrie, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că „mobilizarea parțială” a sute de mii de cetățeni a fost încheiată. Ministerul a spus că toate activitățile de mobilizare parțială au fost suspendate, împreună cu „toate activitățile legate de recrutarea pentru serviciul militar”.

07:17 21.12.2022

200.000 de civili rămași în Donețk

Guvernul ucrainean afirmă că 200.000 de civili au rămas în Donețk, în pofida ordinului de evacuare obligatorie.

Vicepremierul ucrainean a declarat că cel puțin 200.000 de civili rămân în zonele controlate de Ucraina în estul regiunii Donețk, în ciuda ordinului de evacuare obligatorie, potrivit CNN.

Acest număr include mii de persoane care încă trăiesc în Bakhmut, în ciuda faptului că acesta este bombardat în fiecare zi și că trupele rusești se află la periferia orașului.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG